Gündem Artık "kimliksiz" değiller

Artık "kimliksiz" değiller

Paylaş
Artık "kimliksiz" değiller

Artık "kimliksiz" değiller

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde nüfusa kayıtları olmadan yaşam mücadelesi veren ve birlikte yaşadığı kişi trafik kazasında ölünce 3 çocuğuyla sokakta kalan 36 yaşındaki Sebahat Yağcılar ve çocuklarına nüfus cüzdanı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Nüfusa kaydı olmadığı için resmi nikah kıydıramayan ve birlikte yaşadığı kişi trafik kazasında ölünce 3 çocuğuyla önce sokakta kalan, ardından erkek kardeşi ve onun iki küçük çocuğuyla tek odalı bir evde yaşamaya başlayan Sebahat Yağcılar (36) nüfus cüzdanına kavuştu.

Saruhanlı Nüfus Müdürlüğüne Murat (14), Baran (6) ve Tolga (2) adlı çocuklarıyla başvuran Sebahat Yağcılar’ın müracaatı kabul edildi.

Yağcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusa kayıt başvurularının kabul edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Artık çocuklarının okula gidebileceğini, devletin ihtiyaç sahiplerine yardımlarından faydalanabileceklerini dile getiren Yağcılar, yaşadıkları güçlüklere ilişkin haklarında çıkan haberler üzerine Saruhanlı Kaymakamlığının erzak yardımında bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yağcılar, bunun dışında birçok kişinin yardım sözü verdiğini, ancak kendilerine ulaşan bir yardımın olmadığını ifade ederek, "Benim en büyük isteğim bir at ve at arabası. Eğer bana at arabası temin edilirse, ben onunla odun ve hurda toplar çocuklarıma bakarım" dedi.

Sebahat Yağcılar’ın en büyük oğlu 14 yaşındaki Murat ise nüfus cüzdanı olmadığı için bugüne kadar okula gitmediğini belirterek, "Artık benim de bir kimliğim var. Onu sürekli cebimde taşıyacağım, hiç yanımdan ayırmayacağım. Şimdi ben de okula gidebilirim. Okuma yazma öğrenmek, okula gitmek istiyorum" diye konuştu.

Kimliksiz hayatlar!