Bilim - Teknoloji Artık onların ismi...
Paylaş
Artık onların ismi...

Metro'yu, Modern'i unutun! Microsoft, bu isim kargaşasını çözecek son ismi buldu.

Microsoft, "evrensel uygulamalar" konusundaki soru işaretlerini gidermek üzere, farklı ekran boyutlarında çalışabilen uygulamalara yeni bir isim taktı: Windows uygulamaları (Windows apps).

Windows uygulamaları, Windows 10'lu laptop'lar, tabletler, masaüstü PC'ler, telefonlar, IoT cihazları ve Xbox'ta çalışacak. WinHEC 2015'te konuşan Microsoft mühendisi Don Box, evrensel uygulama platformunu hedefleyen uygulamaların "Windows uygulamaları" olarak adlandırılacağını, bazı zamanlarda "evrensel uygulama" dense de asıl adının Windows uygulamaları olacağını söyledi.

Microsoft, bu adımıyla Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1'deki "Metro", "Modern" markalarından uzaklaşmak ve merkezi bir Windows 10 modeli ortaya çıkarmak istiyor.

Windows 10'lu bilgisayarlar, "eski" Win32 uygulamalarını elbette destekleyecekler. Bu uygulamalar Windows 10'un telefon sürümünde çalışmayacağı için, onlara Windows uygulamaları denmeyecek. Bu uygulamaların adı, Windows masaüstü uygulaması olacak.


Box, konuşmasında "20 seneyi aşkın süredir geliştirilen Windows masaüstü uygulamalarını PC'lerde desteklemeye devam edeceğiz" dedi ve şunları ekledi: "Bu yüzden bazen Windows uygulamaları hakkında, bazense Windows masaüstü uygulamaları hakkında konuşacağız. Windows uygulamaları her cihazda çalışıyor. Windows masaüstü uygulamaları ise sadece PC'ye özeller."

Paul Thurrott ise sitesinde yaptığı bir açıklamada Microsoft'un geliştiricilerden yeni Windows masaüstü uygulamaları değil, yeni Windows uygulamaları oluşturmaları istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Kaynak: CHIP Online