Yaşam Artık şarap da organik!

Artık şarap da organik!

Paylaş
Artık şarap da organik!

Artık şarap da organik!

Ebru Atar - Muhterem Erkul - Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde üçüncü nesil bir üreticinin, hiç bir katkı maddesi kullanılmadan yetiştirilen üzümlerden geleneksel yöntemlerle ürettiği organik şarap, ilçeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

1955 yılında yapılan evlerinin bir bölümünü mahzene dönüştürdüğünü ve Tarım İl Müdürlüğü’nden alınan gerekli izinler doğrultusunda şarap üretimini de geleneksel yöntemlerle burada gerçekleştirdiklerini anlatan Aker Şarapçılık sahibi Mesut Aker, yılda 135 ton şarap ürettiklerini ve bunun yüzde 10’luk bir bölümünü organik şarap üretiminin oluşturduğunu söyledi.

Ezine’deki 150 dönüm arazide hiç bir gübre ve ilaç kullanmadan yetiştirilen cabernet ve merlot türü üzümlerden geleneksel yöntemlerle organik şarap ürettiklerini belirten Aker, şöyle konuştu:

"Bu araziden 21 bin 500 ton üzüm çıktı. Bu üzümlerden de 13 ton şarap yaptık. Geçen yıl yaptığımız şarabı bu yıl şişelemeye başladık. Normal şaraplarda alkol oranı yüzde 11 iken bunda yüzde 14 oranında bulunuyor. Şu anda organik şarabı sadece özel müşterilerimize satıyoruz. Normal şarabı 10 TL’ye satarken, organik olan 15 TL’den alıcı buluyor.Üretttiğimiz organik şarap, ilçeye gelen turistlerin de ilgisini çekiyor."

Haberin Devamı


AA