Erkut Can Artık savaşın içindeyiz
HABERİ PAYLAŞ

Artık savaşın içindeyiz

Haberin Devamı

‘Sınır ötesi operasyon Meclis’e sormadan nasıl yapılır’ deniyor. Yapılır tabii. Çünkü çok çalışan Meclisimiz tatilde dinleniyor. Onlar toplanamaz. Ama Türk milleti, demokrasi nöbetleri gibi, sınır ötesi nöbetleri için toplanır, yanlışı düzeltir olur biter. Neticede harekat başladı. Yani biz de Suriye’deki savaşa girdik.

Doğruysa eğer, Cerablus’daki IŞİD’li sayısı 300-400 civarındaymış. 3.500 ÖSO, 350 Türk askerinin tanklarla 14 saatte şehre girmesi de bunun işareti. Yine doğruysa şayet bir ÖSO kaybı vererek. Peki olay bitti mi? Tabii ki hayır.

Şimdi PKK’nın Suriye uzantısı PYD ile Fırat’ın batısı, doğusu yüzünden kapışacağız. Kapıştık bile. Anlaşmak da zor. Çünkü Fırat’ın suyu önemli. Amerika bize hak verir gibi yapıp, çıkar ağırlıklı bir politika izliyor.

İşte bu politikanın eseri, güneyden Cerablus’a ilerleyen PYD’lileri taa Karkamış’tan obüslerle vurduk. Bu küçük bir gruptu. Büyüğü ne yapar bilinmez. Başta da dedim ya, artık savaşın içindeyiz. Allah askerimizi korusun.

Yurt içinde beslediğimiz 2 bin ÖSO askeri de başımıza bela olmaz inşallah. Bu unsurlarla işbirliği için de “Yanılmışız” diyemeyiz artık. Dehleyelim gitsinler. Vatanlarında savaşsınlar. Askerimizi de bir an önce çekelim. Gerekeni biz havadan yaparız. Onurunu kırdığımız askerimize küçük de olsa bir destan yazdırdık. Gönlünü aldık. Onun yurt içinde çok görevi var.

Öncü ekip olmasaydı

Kemal Kılıçdaroğlu, biri maalesef şehit, diğer ikisi yaralı olan öncü ekibin olağanüstü dikkati sayesinde bir suikastten kurtuldu. Karadeniz’de pek sesinin çıkmasına imkan verilmeyen PKK, baktı ki CHP Başkanı dağ havası ala ala gidiyor, fırsat bu fırsat, ‘İşte ses getirecek av’ dedi ama, Türkiye büyük bir felaketten, karışıklıktan işte o öncü ekip sayesinde kurtuldu.

‘Siyasi cinayetler olabilir’ deniyordu, işte oldu. Şimdi kime kabahat bulmak lazım.

Kılıçdaroğlu’na mı, yoksa bilinen bu yolculuk için yeterli önlemi almayan hükümete mi? Aynı yoldan Yıldırım geçecek olsaydı, yüzlerce askerle ne önlemler alınırdı değil mi? Helikopterle yol kontrolü yapılmaz mıydı?

Kılıçdaroğlu’nun koruma ekibi de isteyebilirdi ama, nedense ihtiyaç duymamışlar. 60 tane resmi taradım bir jammer bile göremedim. Bu umursamazlığı mutlaka çok iyi soruşturmak lazım. Geçmiş olsun Sayın Kılıçdaroğlu. Bu kara günlerde biraz daha dikkat lütfen.

*

Bedavaya yaşıyoruz. Kılıçdaroğlu gibi bize de suikast yapacak halleri yok ama, her an, her yerde, her şey olabilir. Barıştan yana mısınız, şiddete karşı mısınız, o zaman yandınız.

Çünkü o kör kurşunun, gözü açıldı. Biliyor ve görüyor. Hedefi de kana bulamak. Allah korusun.

Diplomatik misilleme

Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği Amerika’da Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nı bir onbaşının karşılamasını doğal olarak olay yapmış ama, bir özür bile alamamıştık hatırlarsanız. İşte bu olaya diplomatik misilleme ile cevap verdik.

Yine de ölçülü olarak. ABD Başkan Yardımcısı Biden’ı vali yardımcına karşılatarak.

İyi güzel de, karşılayan ekipte hiç kimsenin lisan bilmemesi, Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç’ın tercümanlığa soyunması hiç güzel değildi. Biden da her tokalaştığıyla 5 dakika konuştu mübarek. Dışişlerinin aczi mi desek ne desek...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder