Beden Sağlığı Artık yeşil reçete ile satılacaklar

Artık yeşil reçete ile satılacaklar

Paylaş
Artık yeşil reçete ile satılacaklar

Sağlık Bakanlığı, ağrı kesici olarak kullanılan 'Cadefon 50/50 mg. Efervesan Tablet' adlı ilaç ile depresyon tedavisinde kullanılan 'Stablon 12.5 mg. Kaplı Tablet' adlı ilaçların yeşil reçete kapsamına alınmasına karar verdi

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu tarafından yayınlanan, 81 ilin valiliklerine ve ilgili sağlık kuruluşlarına gönderilen genelgede, Mentis İlaç San. Tic. Ltd. Şti. adına ruhsatlı olan ’Codefen 50/50 mg Efervesan Tablet’ adlı ilacın ’Kodein Fosfat’ adlı kontrole tabi maddeyi içermesi nedeniyle ’Yeşil Reçete’ ile verilecek ilaçlar kapsamına alındığı, söz konusu ilacın bundan böyle "Yeşil Reçete’ karşılığında verilmesi, ilaç depoları ve eczanelerin stok ve tüketimlerini psikotrop defterine işlemesi gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayınlanan diğer bir genelgede de, Servier İlaç ve Araştırma A.Ş. adına ruhsatlı olan ’Stablon 12.5 mg. Kaplı Tablet’ adlı ilacın, suistimal edilerek amaç dışı kullanıldığı yönünde kuruma çok sayıda şikayet gelmesi nedeniyle, kontrollü tüketim sağlanması amacıyla yeşil reçete kapsamına alındığı kaydedildi.

Yeşil Reçete kapsamına alınan Codafen 50/50 mg. Efervesan Tablet, orta ve şiddetli ağrıların giderilmesinde, öksürük kesici olarak ve romatizmal iltihap tedavisinde, Stablon 12.5 mg. tablet ise hafif, orta ve ciddi derecede depresyon tedavisinde kullanılıyor.

AA