Cem Kerpiççiler 'Artistik' yapmayın havuzu ayarlayın
HABERİ PAYLAŞ

'Artistik' yapmayın havuzu ayarlayın

"Türkiye'de yüzmede atlama şampiyonalarında defalarca birincilikler alan milli takıma sürekli sporcu veren Fethiye Ormanspor Artistik Jimnastik Yüzme Atlama Takımı sporcuları, havuz olmayınca karada çalışıyor." cümlesini okuduğumda henüz uyanamadığımı düşündüm.

Kafamdan "Nasıl olur, imkansız, yok artık, olur mu olur" tadında düşünceler geçerken haberin detayına bakmaya başladım.

Sporu bırakacaklar

Bulgaristan'da yapılan şampiyonada üçüncülük ve dördüncülük dereceleri alan sporculara sahip olan Fethiye Orman Spor Artistik Jimnastik Yüzme Atlama Takımı'nın imkansızlıklar nedeniyle son Sırbistan Şampiyonası'nın ardından sporu bırakma kararı aldığını öğrenince daha da sıkıldı canım.

Haberin Devamı

Nasıl izin vermezler?

Fethiyeli sporcular, bazı şampiyonalar öncesinde çalışma yapabilmek için 682 kilometre kat edip velilerin sağladığı imkânla İzmir ’de yine ücret ödeyip bir salonda 3 gün çalışıp Fethiye’ye dönüyormuş. 2 yıl önce Ölüdeniz Belediyesi’nin sağladığı yunus havuzlarında çalışma yapan sporcular, bu havuzun büyükşehir belediyesine geçmesi nedeniyle artık çalışma imkanı bulamıyormuş. Büyükşehir Belediyesi neden izin vermez? Bu nasıl bir anlayış?

Çok tehlikeli antrenman

Antrenör Özer Avcı'nın açıklaması içinde kaldıkları durumun ne kadar zor olduğunu ortaya koyuyor. "Havuzda yapılması gereken çalışmayı büyük risk altında karada kurduğumuz bu basit trambolin de yapmak zorunda kalıyoruz. Bugüne kadar imkansızlıklarla boğuştuk. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok yarışmaya katıldık. Birçok yetenekli sporcular geldi geçti. Milli takıma son olarak 4 sporcu verdik. Bu sporcularımız şuanda Sırbistan yolcusu. Bugüne kadar valiler, kaymakamlar, belediye başkanları imkan sözü verdi ama olmadı biz de bırakma kararı aldık."

Aslında Türkiye kaybetti

Velilerden Emine Güven'in İhlas Haber Ajansı'na söyledikleri ise bu memlekette neden sporcu yetişmiyor sorusuna cevap arayanlar için büyük önem arz ediyor: "Olimpiyatlarda niçin altın madalya alamadığımız ortada. Paramızı son kuruşuna kadar kullandık. Destek verilmezse bu spordan vazgeçeceğiz. Daha önce tahsis edilen yunus havuzu bile tahsis edilseydi kule ve tramplen atlamada dünyada derece alacak sporcular Fethiye ’den çıkardı."

Haberin Devamı

Şimdi bir kez daha düşünün

Şimdi Türk sporu ile ilgilenen ve başarı isteyenler şu kısa yazıyı bir kez daha okuyun ve işimizin ne kadar zor olduğunu ve ne tür problemleri aşmamız gerektiğini bir kez daha hatırlayıp, işinize devam edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder