Ekonomi Arz parası depreme gidecek

Arz parası depreme gidecek

Paylaş
Arz parası depreme gidecek

İştiraki Emlak Konut'un yüzde 25 hissesini halka arza hazırlanan Toplu Konut İdaresi, buradan beklenen milyar doları aşan gelirle İstanbul ve deprem riski yüksek illere yeni konut yapacak

Konut stokları yenilenecek

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan, iştirakleri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) yüzde 25 hissesini bu yıl içinde halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Bayraktar, elde edilen geliri başta İstanbul olmak üzere deprem riski yüksek illerdeki konutları yenilemek için kullanacaklarını dile getirdi.

TOKİ’nin esas çalışması bu

Erdoğan Bayraktar şöyle konuştu: “İstanbul’da 3.3 milyon konut var. Bu konutların yüzde 60’ı mühendislik bilimine uygun değil. İstanbul’da bir deprem riski var. Buradaki kaçak yapıların, gecekonduların yenilenmesi şart. Esas çalışmamız bu yönde. Gayrimenkul geliştirmeyi Türkiye’de en iyi bilen TOKİ’dir, bunları en iyi şekilde değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Haberin Devamı

Yıl sonuna kadar yapılacak

Emlak Konut GYO, halka arzını yönetmek üzere Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve İtalyan UniCredit ile anlaştı. Dün İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Halka arz oranı yüzde 25. Bunu yıl sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. Net tarih, raporların bitmesinin ardından belirlenecek” dedi. Yetkililer arzın kasımda planlandığını söyledi.

Aktifi 4.5 milyar TL

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur da, şirketin net aktif değerinin 4.5 milyar lira civarında olduğunu belirterek “Emlak GYO’nun halka arz büyüklüğü dünya çapında ses getirecek ve ilgi çekecek. İlk temaslarımızda olumlu sinyaller gördük. Halka arzın yüzde 60-70 oranında bir bölümü de yurtdışında yapılacak. Yeni yatırımcı çekeceği de muhakkak” şeklinde konuştu.

Sorular yanıtlanmadı

Halka arzın ayrıntılarıyla ilgili sorularını yanıtlamayan yetkililer, bunun nedeni olarak Amerika piyasasına hisse satılacak olmasını gösterdiler. Milyar dolarlık arz olacağını ve hisselerin yüzde 70’inin de yurtdışına satılacağını söyleyen yetkililer, “Avrupa ve ABD’li yatırımcılara satış hedefleniyor. ABD yasalarına göre şu anda netleşmeyen bilgileri açıklayamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı