Gündem Asansör faciasında tahliye yok

Asansör faciasında tahliye yok

Paylaş
Asansör faciasında tahliye yok

İstanbul Mecidiyeköy'de 10 işçinin can verdiği asansör faciasına ilişkin 3'ü tutuklu 25 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedildi

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Denizli’den bağlanan tutuksuz sanık Erkan Okur, işyeri hekimi olduğunu belirterek, kazanın olduğu şantiyeye belli günlerde gittiğini söyledi. Okur, sağlıkla ve hijyenle ilgili çalışmalar yaptığını vurgulayarak, görevi ihmal kusurunun bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Erkan Okur, "Ölen işçiler için Allah’tan rahmet diliyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum" diyerek savunmasını tamamladı.

Tutuksuz bir diğer sanık Bünyamin Keskin de inşaat mühendisi olduğunu ifade ederek, "Kalıp, sıva ve demirden anlarım. Davaya konu asansör kazasıyla bir ilgim yok. Keza, kalıp, sıva ve demirle ilgili kaza olsaydı ’Sorumluyuz’ derdim" diye konuştu

LAF YETİŞTİRME TARTIŞMASI

Bu arada, avukat Mustafa Güneş, sanık Bünyamin Keskin’e sorularını yönelttiği sırada, sanık avukatları arasında tartışma çıktı. Keskin’in avukatı, "Hakim bey, lütfen müdahale edin. avukat bey (Mehmet Derviş Yıldız ) oturduğu yerden herkese laf yetiştiriyor" dedi.

Oturduğu yerden söz alan avukat Mehmet Derviş Yıldız’ın "Burası otobüs değil" demesi üzerine, başka bir kadın avukat da "Burayı otobüse çeviren yine sizsiniz" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Tepkiyle karşılaşan avukat Mehmet Derviş Yıldız "Yerimi değiştireceğim Hakim Bey" deyince, Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek "Nereye gidersen git, herkese saygılı ol" diyerek avukata uyarıda bulundu. Avukat Yıldız’ın "Uygur Bey bana karışıyor" demesi üzerine, Mahkeme Başkanı Civelek "Dön bu tarafa" diye karşılık verdi.

'BEN BU İNŞAATI TEK BAŞIMA MI YAPTIM? SÜPERMEN MİYİM BEN?'

Metris Cezaevi’nden SEGBİS sistemiyle bağlanan tutuklu sanık Proje Müdürü Murat Aytimur ise diğer sanıklara ve avukatlara tepki gösterdi.

Aytimur, "Her iki cümleden biri, Murat Aytimur. Ben bu inşaatı tek başıma mı yaptım? Süpermen miyim ben? Benim yetkim sınırlıydı. Ben duruşma salonunda yokum diye herkes benim üzerime geliyor. 5,5 aydır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

SANIKLAR TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Yine Metris Cezaevi’nden SEGBİS sistemiyle bağlanan diğer tutuklu sanıklar Önder Türksoy ve Turgay Dalgıç da suçsuz olduklarını belirterek, tahliyelerini istedi.

MAHKEME HEYETİ TAHLİYE TALEPLERİNİ REDDETTİ

Duruşmaya karar için ara veren Mahkeme Heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin tam olarak toplanamamış olması, olayın oluş şekli ve sanıkların tutukluluk süresini gözönüne alarak, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdı.

Haberin Devamı

Mahkeme, sanık savunmalarından sonra tanıkların ve müştekilerin dinlenmesine karar vererek, duruşmayı 20 Şubat’a erteledi.

DHA