Gündem Asansör sapığına 10 yıl istemi

Asansör sapığına 10 yıl istemi

Paylaş
Asansör sapığına 10 yıl istemi

İzmir'de 27 yaşındaki sekreter B.B.'ye asansörde tacizde bulunmakla suçlanan 27 yaşındaki E.K. hakkında, 'Cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

İddiaya göre geçen yıl 17 Aralık’ta Ankara Caddesi, Mansuroğlu Mahellesi’nde meydana gelen olayda, muhasebe bürosunda çalışan sekreter B.B., banka şubesindeki işlerini bitirip, işyerine dönmek üzere yola çıktı.

Bu sırada B.B.’yi beyaz renkli otomobildeki bir kişi takip etmeye başladı. B.B., işyerinin bulunduğu apartmana girip asansöre bineceği sırada, arkasından koşarak gelen ve telefonla konuşan erkek de kabine girdi.

Asansörün kapısının kapanmasının ardından, telefonla konuşmayı bırakan erkek, genç kızın göğüslerini ve vücudunu okşamaya başladı. B.B.’nin bağırması üzerine, paniğe kapılan saldırgan, asansörden inip aracına binerek kaçtı.

PLAKADAN YAKALANDI

Olayın ardından araştırma başlatan polis ekipleri, B.B.’nin taciz edildiği bölgede bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini tek tek inceledi. B.B. ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmalarda, şüphelinin kullandığı aracın plakası belirlendi.

Aracın kayıtlı bulunduğu, İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki ambalaj fabrikasından, şüpheli E.K.’ye ulaşıldı. Bir yıllık evli olan E.K., mağdur genç kız tarafından da teşhis edildi.

"EŞİMİ SEVİYORUM, BUNLAR İFTİRA"

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen E.K., "Ben eşimi seviyorum ve ona sadık birisiyim. Olayın olduğu zaman ben başka bir yerde görevdeydim. Bunların hepsi iftira" dedi. E.K., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10 YIL HAPİS İSTEMİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Uğurcan Sevinç, E.K. hakkında ’Cinsel saldırı’ suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, sanığın B.B. tarafından teşhis edildiğine dikkat çekti. E.K.’nin, önümüzdeki günlerde İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

"ASANSÖR KAPANINCA ELLEMEYE BAŞLADI"

Bu olayın ardından ruh sağlığının bozulduğunu belirten B.B., soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde şunları anlattı: "Olay günü bankaya gidip işlem yaptırdım.

Daha sonra işyerine gitmek için yolda tek başına yürümeye başladım. Beyaz renkli bir araçta bulunan erkeğin beni takip ettiğini fark ettim. Asansöre biner binmez arkamdan kendisi de bindi.

Asansörün kapısı kapanınca da birden üzerime saldırıp vücudumu ellemeye başladı. Şaşkınlığımı atınca yardım istemek için bağırdım. Bunun üzerine kapıyı açıp geldiği araca binerek kaçtı. Yakalanınca karakola gidip teşhis ettim. Bu olay benim hayatımı mahvetti. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

ASANSÖRDE TACİZ ETTİĞİ BİR KIZIN DA BURNUNU KIRMIŞ

1 Aralık’ta 2010 günü meydana gelen olayda ise, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan B.K., arkadaşlarıyla ders çalıştıktan sonra evine döndüğünde, arkasından apartmana giren E.K. tarafından asansöre sokulup, elle taciz edilmişti.

Kedisine direnip, bağırarak yardım isteyen B.K.’nin burnuna yumruk atıp kıran saldırgan daha sonra kaçmıştı. Çığlıklara koşan genç kızın ailesi ve komşuları, yüzü kanlar içerisinde kalan B.K.’yi Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırmıştı. B.K.’nin burnu tedaviye rağmen eğri kaldı.

Genç kız, kendini taciz edenin E.K. olduğunu karakolda teşhis edip şikayetçi oldu. Bu olayla ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ve dava açılmadığı belirtildi.

Bahri KARATAŞ/DHA