Ekonomi Aşçıoğlu Grubu Ali Sami Yen arazisinde ısrarlı

Aşçıoğlu Grubu Ali Sami Yen arazisinde ısrarlı

Paylaş
Aşçıoğlu Grubu Ali Sami Yen arazisinde ısrarlı

Ali Sami Yen arazisini almak istediklerini belirten Yaşar Aşçıoğlu, “Satın alma ihalesine katılma niyetimiz yok. Biz hasılat paylaşımı olduğu zaman katılacağız ve inşallah alacağız” dedi

Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen arazisini ihaleye çıkarıyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, arazinin ekspertiz değerinin 250 milyon lira olduğunu belirterek “İlk olarak arsa satış ihalesi yapacağız. Ekspertiz değerinin üzerine çıkarsa arsayı satarız. 400 milyon liraya kadar bir gelir bekliyoruz” dedi. Bayraktar istedikleri para verilmezse, hasılat paylaşımı yöntemi ile ikinci bir ihaleye gideceklerini belirtti ve “Burayı alan kazanır. Hasılat geliri 800 milyon doları aşar” dedi.

Haberin Devamı

ETİK GEREĞİ BİZE YAKIŞIR

Aşçıoğlu İnşaat Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu arazinin Türkiye’nin en değerli arazilerinden biri olduğunu dile getirdi. Araziyi satın almaya sıcak bakmadıklarını belirten Yaşar Aşçıoğlu, “Ama ikinci ihaleye girmeyi düşünüyoruz. Hasılat paylaşımı olduğu zaman katılacağız ve inşallah gidip alacağız. Ali Sami Yen’in yanındaki likör fabrikası arazisi zaten bizim. İnşaat etiği gereği bunun bitişiğindeki arazi de en çok bize yakışır” şeklinde konuştu.

PROJE HAZIRDA BEKLİYOR

Yaşar Aşçıoğlu, ihaleyi kazanmaları halinde projelerinin hazır olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Seyrantepe ihalesine girerken Ali Sami Yen için de proje çizmek zorunda idik. Projeyi çizdik verdik. Şu an iki ayrı arazinin projesi birleşmiş olarak elimizde var.” Likör fabrikası ile birlikte ihaleyi kazandıkları takdirde Ali Sami Yen arazisinin toplam 200 bin metrekarelik inşaat alanına ulaşacağını kaydeden Aşçıoğlu, buraya konut, otel, işyeri ve alışveriş merkezi (AVM) inşa edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

600 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Aşçıoğlu şöyle devam etti: “Proje ile Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük alışveriş merkezini yapacağız. Projenin toplam yatırım değeri 600 milyon dolar olacak. Sadece likör fabrikası olursa da buraya yapacağımız yatırımın bedeli 250 milyon dolar” dedi. Aşçıoğlu, likör fabrikası ihalesini 415.7 milyon liraya Ofton, Meydanbey ve Omak İnşaat ortak girişimi ile almıştı. TOKİ’nin Ali Sami Yen ile Seyrantepe projelerini bağlantılı ihale etmeye çalıştığı dönemde de Seyrantepe’ye teklif vermişti.

LİKÖR FABRİKASINA YAZIN BAŞLAYACAK

Yaşar Aşçıoğlu’nun satın aldığı likör fabrikası arazisi için Mimarlar Odası, imar planının iptali davası açmıştı. Bu dava hâlâ devam ediyor. Aşçıoğlu, mahkeme sürecinin önümüzdeki aylarda sonuca bağlanmasını beklediklerini, haziran-temmuz aylarında inşaata başlamayı planladıklarını belirtti. Aşçıoğlu, araziye iki bloktan oluşan Selenium adlı bir rezidans ve ticaret merkezi kurmayı planladıklarını dile getirdi.