Gündem ASELSAN'dan büyük başarı!

ASELSAN'dan büyük başarı!

Paylaş
ASELSAN'dan büyük başarı!

ASELSAN, bir yurt dışı müşteri ile 24 milyon 964 bin dolar tutarında sözleşme imzaladığını duyurdu

ASELSAN tarafından geliştirilen ve savaş uçaklarına hassas atış kabiliyeti kazandıran ASELPOD sistemi için Pakistan'dan ikinci sipariş geldi.

ASELSAN'nın Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamasında " ASELSAN ile bir yurt dışı müşteri arasında hava platformlarına ASELPOD Elektro Optik Hedefleme Sistemi entegre edilmesine yönelik 24 milyon 964 bin dolar tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Bu açıklama müşteriden alınan bugün tarihli izne istinaden yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Toplam 16 adet ASELPOD alacak Pakistan, toplam 24.9 milyon dolar ödeyecek. Pakistan bu podları, Çin ile ortak geliştirdiği JF-17 savaş uçaklarında kullanacak. Türk Hava Kuvvetleri için geliştirilen ASELPOD F-16 ve F-4E 2020 uçaklarında kullanılıyor. Sistem, çektiği görüntüleri pilotun önündeki ekrana aktarıyor. Hedef kamera ile takip edilirken lazer ile işaretleme yapılıyor. Hassas mühimmatlarla nokta atışı yapılabiliyor.


İLK SATIŞ GEÇEN YIL YAPILDI


ASELSAN, geçen yıl haziran ayında ilk ASELPOD ihracatını Pakistan'a yapmıştı. Pakistan bir yıl sonra yeniden sipariş verdi. ASELPOD, Pakistan'ın Çin ile ortak geliştirdiği JF-17 uçaklarında kullanacak