Gündem Asfalt yolu traktörle sürdü!

Asfalt yolu traktörle sürdü!

Paylaş
Asfalt yolu traktörle sürdü!

Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Çukuröz köyünde, komşu köy yolunun arazisinden geçtiğini öne süren kişi asfalt yolu traktörle sürerek kapattı.

Çukuröz köyünde yaşayan 60 yaşındaki Hasan Ali Pirbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000’li yıllarda komşu Eğrisu köyüne yeni yol yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu yolun kendi arazisinden geçtiğini ve kendisinden izinsiz alınmadan çalışma başlatıldığını öne süren Pirbudak, "Ben o zamanlar Malatya’daydım, geldiğimde ise arazimin ikiye bölünerek yol yapıldığını gördüm. Hukuk yoluna başvurdum ve kazandım. Buraya ceviz fidanı dikeceğim. Komşu köylerden bize kızıyorlar ama burası benim arazim, istediğimi ekerim" dedi.

Traktörle sürdüğü asfalt yolu büyük taşlarla da kapatan Pirbudak’ın avukatı Abdullah Korkmaz ise müvekkilinden izin alınmadan yapılan yolun hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Müvekkilim şehir dışında olması nedeniyle rızası alınmaksızın maliki olduğu taşınmaza yol geçirilmiştir. Ayrıca Eğrisu köyünün kurulduğu tarihten beri var olan ve ihtiyacını karşılayan mevcut yol olmasına, başka taşınmazın daha yakın mesafede ve elverişli bulunmasına rağmen, kamulaştırma esnasında hata yapılarak eşitlik ilkesi ve kamu yararı kararına aykırı olarak köy yolu yapılmıştır. Taşınmazın maliki müvekkilimdir, eksik yapılan kamulaştırma yüzünden müvekkilim mağdur olmuştur."

Haberin Devamı

İl Özel İdaresi Hukuk Bürosu yetkilileri ise araziyle ilgili yaklaşık 10 yıl önce yapılan kamulaştırma işlemlerinin eksiklik nedeniyle mahkeme tarafından reddedildiği bilgisini vererek, İl Özel İdaresi tarafından yeniden Divriği Asliye Hukuk Mahkemesine kamulaştırma davası açıldığını ve davanın devam ettiğini bildirdi.

Yaklaşık 10 yıldır, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yapılan yeni yolu kullanan Eğrisu köylüleri ise yaşanan bu olay üzerine tekrar eski köy yolundan ulaşımlarını sağlıyor.

Özellikle karlı ve yağmurlu dönemlerde eski yoldan ulaşımın sıkıntılı olduğu belirtiliyor.

Mücahit Koç - AA