Siyaset Asgari ücret açlık sınırı altında
Paylaş
Asgari ücret açlık sınırı altında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 2010 yılı için belirlenen asgari ücretin, açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğunu ileri sürdü

CHP'li Cevdet Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılı asgari ücretinin, asgari ücretin asıl muhatabı olan işçilerin temsil edilmediği bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ve çalışanların geçim koşulları dikkate alınmadan tespit edildiğini savundu.

Bu konudaki Anayasa, yasa ve yönetmelik hükümlerinin yok sayıldığını, gelir dağılımındaki uçurum boyutuna ulaşan dengesizlik ve adaletsizliğin dikkate alınmadığını iddia eden Selvi, asgari ücretin "işçinin ve ailesinin yok sayılarak tamamen siyasal erkin keyfi tercihine göre belirlendiğini" öne sürdü.

Selvi, şunları kaydetti: "Asgari ücret açlık ve yoksulluk sınırının altındadır. Türk-İş araştırmasına göre, 4 kişilik ailenin Aralık 2009 açlık sınırı 795 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 588 TL’dir.

Açıklanan 2010 asgari ücreti, 2009 TÜİK önerisinin bile 143 TL gerisinde kalmıştır. AKP Hükümeti, iktidarı boyunca Anayasa, yasa, yönetmelik ve ülke gerçeklerini, bilimsel verileri yok sayan, uzlaşma ihtiyacı duymayan bir anlayışla asgari ücreti belirleyerek milyonlarca çalışana haksızlık etmiştir."

Haberin Devamı