Kültür - Sanat Asghar Farhadi’ye Oscar'a aday ama ABD'ye girişi yasak
Paylaş
Asghar Farhadi’ye Oscar'a aday ama ABD'ye girişi yasak

ABD’de yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına getirilen vize yasağı, Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi’yi de etkileyecek. En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday gösterilen yönetmen, Oscar törenine katılamayacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın savaştan kaçan Suriyelilerin ülkeye girişini durdurup nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına üç aylık vize kısıtlaması getirmesi İranlı yönetmen Asghar Farhadi’yi de etkiledi.

OSCAR TÖRENİNE KATILAMAYACAK


‘Satıcı’ filmiyle En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday gösterilen Farhadi’nin 26 Şubat’ta gerçekleşecek Oscar törenine katılamayacapı bildirildi.

2012 yılında, ‘Bir Ayrılık’ filmiyle En İyi Yabancı Film ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerini kazanan Farhadi, bu yıl yasak nedeniyle ödül töreni için ABD’ye gidemeyebileceğini söyledi.


'ABD'YE GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK'


Ulusal İran Amerikan Konseyi Başkanı Trita Parsi ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Teyit edildi: Asghar Farhadi’nin Oscar törenine katılmak için ABD’ye girişine izin verilmeyecek” ifadesini kullandı.


Trump, göçmen vizesi almayı zorlaştıran kararnameyi imzaladı



Marc Zuckerberg’den Donald Trump’a mülteci kararnamesi tepkisi

Haberin Devamı