Yaşam Aşık Veysel fotoğrafları sergisi açıldı

Aşık Veysel fotoğrafları sergisi açıldı

Paylaş
Aşık Veysel fotoğrafları sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçıları Nazander Süzer ve Gürsel Gökçe'nin, Aşık Veysel'in 38. ölüm yılı dolayısıyla hazırladıkları ''Basından ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel'' sergisi açıldı

İkitelli'deki Cem Vakfı Cemevi'nde izlenime sunulan serginin açılışında konuşan Aşık Veysel'in torunu Nazander Süzer, sergideki fotoğrafların birçoğunun ilk kez gün yüzüne çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

Süzer, ''Aşık Veysel'in fotoğrafları 1960-1973 tarihleri arasını kapsıyor. Fotoğrafların hepsi orijinal baskı ve sanatçıları tarafından imzalı'' dedi.

Dedesinin ölümünün 38. yılı olduğunu hatırlatan Süzer, 40. yılda büyük anma etkinlikleri düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti.

Ara Güler, Fikret Otyam ve İsa Çelik gibi fotoğraf sanatçılarının yanı sıra Anadolu Ajansı fotoğraf arşivinden yararlanılan sergide, 34 fotoğraf, Orhan Peker imzalı bir desen ve ressam Etem Çalışkan'ın Aşık Veysel'in ölümünden sonra çizdiği ünlü Aşık Veysel portresinin de aralarında bulunduğu 11 gazete kupürü yer alıyor.

Sergi açılışından önce cemevinin bağlama hocaları tarafından Aşık Veysel türkülerinden oluşan konser verildi. Fotoğraf sanatçısı İsa Çelik ve ressam Etem Çalışkan da Aşık Veysel ile ilgili anılarını anlattı. Sergi 2 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı