Ekonomi Asil Nadir için kritik karar

Asil Nadir için kritik karar

Paylaş
Asil Nadir için kritik karar

17 yıl önce yolsuzlukla suçlandığı dava öncesinde Kıbrıs'a kaçan ve geçen hafta İngiltere'ye dönen Asil Nadir, Londra'daki 'Old Bailey' Ağır Ceza Mahkemesi'nde ön duruşmaya çıkacak

Davanın seyri belirlenecek

Haberin Devamı

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir, bu hafta İngiltere’nin başkenti Londra’daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde ön duruşma için yargıç önüne çıkacak.

17 yıl önce yolsuzlukla suçlandığı dava öncesinde Kıbrıs’a kaçan ve geçen hafta İngiltere’ye dönen 69 yaşındaki Asil Nadir ile ilgili Cuma günü yapılacak ön duruşmada, davanın bundan sonraki seyri belirlenecek. Asil Nadir’in Kıbrıs’ta bulunması dolayısıyla dava askıda olduğu için, bu haftaki duruşmayla yeni bir hukuk sürecinin başlaması bekleniyor.

34 milyon sterlinlik yolsuzluk

1980’li yıllarda İngiltere’nin en zengin işadamlarından biri ve Muhafazakar Parti’nin önde gelen bağışçılarından olan Asil Nadir, sıfırdan inşa ettiği Polly Peck grubunun başındaydı.

Haberin Devamı

Elektronikten gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazede iş yapan ve hissedarlarına büyük kazanç getiren Polly Peck şirketi, 1990 yılında batmıştı. Asil Nadir, şirketten 34 milyon sterlini gizlice kendi hesabına aktararak Polly Peck’in batışına sebep olmakla suçlanmış ve hakkında yolsuzluk davası açılmıştı.

Muhafazakarlar bağışı geri verebilir

Öte yandan İngiliz basınının Asil Nadir’e ilgisi sürüyor. Guardian gazetesi dünkü sayısında, İngiltere’de koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti’nin, Asil Nadir’in suçlu bulunması halinde, 440 bin sterlinlik bağışı geri verebileceğini yazdı. Gazete ayrıca, parti yetkililerinin, davada aklanması durumunda Asil Nadir’den yeni bağış kabul edilmesine karşı olduğunu bildirdi.