Magazin Asıl şimdi yandılar!

Asıl şimdi yandılar!

Paylaş
Asıl şimdi yandılar!

Dizi filmlerdeki erotik sahnelerden 'irite olan' devlet Bakanı Kavaf, 'muhafazakâr aile yapımızın korunması için' kolları sıvadı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf “Dizilerdeki muhafazakâr aile yapımıza hem de değerler sistemimizin erozyona uğraması noktasında sıkıntı yaratan görüntülerle ilgili ‘Ebeveyn İzleme Kurulu’ oluşturulması konusunda değerlendirme yapmak üzere RTÜK Başkanımızla bir araya geleceğiz” dedi.

Kavaf, Bahçelievler İş Adamları Derneği (BİŞAD) İş Kadınları Komisyonu’nca düzenlenen ‘Türkiye’de Kadın Girişimciliği’ konulu toplantının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Bir davetli dizilerdeki erotik sahnelerle ilgili bakanlığın yapacağı çalışmaları sorunca Kavaf, şöyle yanıt verdi:

EBEVEYN İZLEME KURULU

“Dizilerdeki hem muhafazakâr aile yapımıza, hem de değerler sistemimizin erozyona uğraması noktasında sıkıntı yaratan görüntülerle ilgili olarak bir ‘Ebeveyn İzleme Kurulu’ oluşturulması konusunda değerlendirme yapmak üzere önümüzdeki günlerde RTÜK başkanımızla bir araya geleceğiz. Yazılı olarak da daha önce başvurduk. Böyle bir şey olabilir. Bir de daha önce bu önerimizi götürmüştük. Yine psikolog, sosyolog ve toplum bilimcilerden oluşan bir kurul olabilir. Bunlar bir kısım programları, film ve dizileri izlemek suretiyle buradaki bazı görüntülerin toplumun üzerinde nasıl etki yaratacağını konuşarak, tartışarak, fikir beyan ederek yayın politikası buna göre belirlenebilir. Bu konuda çalışmalarımız var.”

'ERKEN SEKS SEBEBİ TV'



Kavaf’a yöneltilen sorulardan biri de gençlerin evliliğe özendirilmesi için ‘evlilik kredisi’ne yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağıydı.

Kavaf, “Bir arkadaşımız gençlerin evliliğe özendirilmesinde ekonomik zorluklar olması durumunda gençlerin desteklenmesi için evlilik fonu oluşturma konusunda bir taslak çalışması yapmış. Üzerinde çalışıyoruz. Gençlerin hayata böyle bir borç yükü ile başlaması onları bunaltabilir, ilişkilerini olumsuz etkileyebilir. Belki bunun aile tarafından küçük yaştan itibaren evlilikte kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona yatırılacak çok küçük paralarla yapılması daha sağlıklı olabilir.”

Devlet Bakanı Kavaf, geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı’na verdiği söyleşide, “Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre cinsellik yaşı 13’e kadar düştü” dedi. Kavaf dizilerdeki erotik sahnelerin cinselliği erken yaşlara çeken sebeplerden biri olduğunu söyledi, bu sahnelerin kendisini irite ettiğini açıkladı.

(VATAN)

2

Haberin Devamı