Yaşar Özay Asıl yarış LYS'de olacak
HABERİ PAYLAŞ

Asıl yarış LYS'de olacak

Haberin Devamı

Üniversite maratonunda yarışa devam eden 1,5 milyon öğrenci beş oturumlu LYS’de kıran kırana bir rekabete hazırlanacak.

Üniversiteye girişte yaklaşık 617 bin adayı eleyerek yarışa devam eden 1.5 milyon öğrenci için asıl yarış LYS’de olacak. 180 puanlık barajı aşarak beş oturumlu LYS’ye girmeye hak kazanan adaylar için Ortaöğretim Başarı Puanı kadar LYS’de doğru yanıtlanacak tek bir soru bile büyük önem taşıyor.


NET DOĞRU GERİLEDİ


İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet, 160 soruluk YGS’de geçen yıla göre adayların ortalamasının 44.3 netten, 39.2’ye gerilediğini hatırlatırken LYS’de de benzer puan aralıklarında yığılmalar olabileceğini tahmin ediyor. Acet, puanlamada LGS’nin etkisinin yüzde 60 olacağına dikkat çekerek “adaylar YGS’deki eksiklikleri telafi edebilir” dedi.


LYS'YE BAŞVURU BAŞLADI


Üniversiteye geçiş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvurular dün başladı. Sınav başvuruları için son gün 17 Nisan, sınav ücretini yatırmak için son tarih ise 18 Nisan.

Sınav ücretini ödemeyenlerin başvurusu geçersiz sayılırken, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda 6 puan türünden birinde en az 180 puan alan adayların başvurabildiği LYS’de beş ayrı sınavdan en az ikisine girmek zorunlu. Bu yıl LYS’ye girmeye hak kazanan aday sayısı 1milyon 506 bin 479 oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder