Sağlık Aşılanma oranı yüzde 10'u bulmadı

Aşılanma oranı yüzde 10'u bulmadı

Paylaş
Aşılanma oranı yüzde 10'u bulmadı

Türk Tabipleri Birliği domuz gribine karşı aşı çağrısı yaparken, aşılama oranının okullarda yüzde 10'a ulaşmadığını açıkladı

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, domuz gribi aşısı konusunda yaratılan olumsuz efsanelerle ilgili yeni bir şey olmadığını, zaman zaman medyada traji komik seviyelerde açıklamalar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Aşı hâlâ en etkin korunma yöntemi olarak önümüzde başvurabileceğimiz araç olarak duruyor. Ama yeteri kadar ön yargılar kırılmış değil. Anlaşılıyor ki, kamuoyu bu konuda henüz yeterince aydınlanmış değil."

Prof. Dr. Gençay Gürsoy, bir soru üzerine, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapma önerilerine yönelik bugüne kadar bakanlıktan bir yaklaşım olmadığını ifade ederek, "Aşılamaya karşı zaman zaman güven krizine yol açan tavırların etkilerini gidermek için ortak kampanyalara da varız. Gerekirse medya karşısına çıkıp bu konudaki ortak telkinlerimizi de dile getirebiliriz" dedi.

Bakanlığın tüm negatif tepkilere karşı aşılama konusundaki ısrarını "pozitif bulduklarını" belirten Gürsoy, bakanlara aşı olup olmadıklarının sorulduğunu, ancak kendilerine hiç sorulmadığını kaydetti. Bunun üzerine daha önce grip olduğunu belirten biri dışındaki kurul üyeleri ellerini kaldırarak aşı olduklarını bildirdiler.

Haberin Devamı