Gündem 'Asın bu canileri'

'Asın bu canileri'

Paylaş
'Asın bu canileri'

4 yaşındaki yeğenini öldüren dayıya ömür boyu hapis; arkadaşına da 25 yıl hapis cezası verilirken, acılı anne 'Asın bu canileri' diye feryat etti

Gaziantep'te 14 ay önce yeğeni 4 yaşındaki Aliye Sultan Şen'in boğazını cam parçasıyla kesip, ardından bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 21 yaşındaki Murat Köşger ömür boyu hapis cezasına, ona yardım eden arkadaşı 25 yaşındaki Mustafa Yıldırım ise 25 yıl 2 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada, öldürülen Aliye Sultan'ın annesi Fatma Şen, mahkeme heyetine, "Bu canileri asın" diye bağırdı.

Haberin Devamı

ABLASINA KİN BESLEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜ

Nuri Pazarbaşı Mahallesi'nde oturan Aliye Sultan Şen bakkaldan çikolata alıp çıktıktan sonra ortadan kaybolmuş, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınan dayı Murat Köşger, sevdiği kızla evlenmesini engellediği için kin beslediği ablası Fatma Şen'den intikam almak için cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Köşger'in, kendisine yardım ettiğini söylediği, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde sekreterlik yapan arkadaşı Mustafa Yıldırım da gözaltına alınmıştı.

ARAMA ÇALIŞMALARINA BİLE KATILMIŞTI!

Yeğeninin kayıp olduğu 3 günde aileyle birlikte sözde yeğenini arayan ve gazetecilere Aliye Sultan Şen'in cep telefonuyla çektiği fotoğrafını veren Murat Köşger, yeğenini Mustafa Yıldırım'ın otomobiliyle Maliye Ormanı'na götürdüklerini, orada boğazını şişe parçasıyla kestikten sonra bıçaklayarak, tel örgülerle çevrili ormana attığını itiraf etmiş, ceset ve suç aletlerine de ulaşılmıştı. 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Gaziantep 1'inci Ağır Çeza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında 2 sanık da suçlamayı kabul etmedi. Duruşmaya katılan anne Fatma Şen ile baba Recep Şen, "Yavruma ilk darbeyi vuran Mustafa Yıldırım, bıçaklayan Murat Köşger'dir. Bu canileri asın" dedi.

MÜEBBETTEN 25 YILA İNDİRİLDİ

Mahkeme heyeti, sanıklardan dayı Murat Köşger'i 'cinayet' önce suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Köşger'in cezası daha sonra ömür boyu hapse çevrildi. Cinayet sanığı dayıya yardımdan yargılanan arkadaşı Mustafa Yıldırım ise önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra çeşitli indirimler uygulanan Yıldırım ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)