Gündem Aşiret düğününde dolar yağdı

Aşiret düğününde dolar yağdı

Paylaş
Aşiret düğününde dolar yağdı

Şanlıurfa'da, Kotan aşireti mensubu Ahmet Helvacı ile Gülsüm Koreli'nin düğün töreninde davetliler birbiriyle dolar atma yarışına girdi

Şanlıurfa’nın önde gelen aşiretleri arasında yer alan Kotan aşiretine mensup emlakcı Ahmet Helvacı ile Gülsüm Koreli’nin düğün töreni Sultan Sarayı Restaurant’ta yapıldı.

Kentteki bazı bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ile aşiret mensuplarının katıldığı düğünde davetliler, genç çiftin salona girişiyle birlikte dolar atma yarışını başlattı.

Sahnede düğünün ilk dansını yapan çiftin başına dolarlar savrulmaya başlanırken, orkestra görevlisi 5 kişi ise sürekli olarak yerlere atılan dolarları avuçlayarak topladı.

Yerlerden toplanan paralar orkestra ekibinin yanında getirdiği çantalara doldurularak, burada sürekli sayılarak destelendi. Açılış dansının ardından sahneye çıkarak seslendirilen Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip, çiftetelli oynayan davetlilerin başına da onlarca kişi tarafından dolar atıldı.

Genç çiftin sahneye her çıkışında onlarca kişi tarafından atılan dolarlar nedeniyle pist dolarlarla kaplandı. Gecede yerden toplanarak orkestranın bulunduğu bölümdeki çantalara doldurulan ve burada destelenen dolarlar, parası biten kişilere de yeniden satıldı.

Hasan KIRMIZITAŞ/ŞANLIURFA (DHA)