Gündem Aşiret kavgası Hakkari'yi karıştırdı

Aşiret kavgası Hakkari'yi karıştırdı

Paylaş
Aşiret kavgası Hakkari'yi karıştırdı

Aşiret kavgası Hakkari'yi karıştırdı

Hakkari kent merkezinde iki aşiret arasında çıkan kavgada taş ve sopalar havada uçuştu. Polis ekipleri müdahalede geç kalınca ortalık adeta savaş alanına döndü. Kent merkezindeki bazı iş yerlerinin camları kırılırken, kavgada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Polis kavgayı önlemek için havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Yüksekova'da da aynı saatlerde çıkan kavgada 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Hakkari'de akşem saatlerine doğru iki ayrı aşirete mensup oldukları belirtilen yaklaşık 100 kişi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde karşılaştı. Nedeni öğrenilemeyen husumet yüzünden aşiret mensupları arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Çevrede bulunanlarında kavgaya girmesi ile ortalık adeta savaş alanına döndü. Taş ve sopaların havada uştuğu kavgada, polisin olay yerine geç gelmesi ise kavganın Bulvar Caddesi'ne kadar uzanmasına neden oldu. Bir çok işyerinin camlarının da kırıldığı kavgada, polis tarafları ayırmakta zorluk çekince havaya ateş açmak zorunda kaldı.

POLİS YETERSİZ KALDI

Haberin Devamı

Polisin müdahalede yetersiz kalması dikkat çekerken, kapatılan parti DTP'lilerin de de devreye girmesi ile ortalık yatışıtırabilidi. Kavganın tarafları güçlükle olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu arada yaşanan kavgada taş ve sop darbeleri yüzünden ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bir iş yerinde mahsur kalan bir yaralı için de polis adeta etten duvar örmek zorunda kaldı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alaırken, kent merkezindeki gerginlik sürüyor.

YÜKSEKOVA'DA DA KAVGA ÇIKTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de aynı saatlerde iki aile arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Burada çıkan kavgada ise 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. aralarında husumet bulunan 2 kişi bugün saat 15.30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi üzerinde karşılaştı. Aralarındaki sözlü tartışma kısa sürede taşlı, sopalı kavgaya dönüştü. Çevrede bulunan yakınlarınıda devreye girmesi ile kavga büyüdü. Taş, sopa ve sandelyelerin kullanıldığı kavgada, cadde adate savaş alanına döndü. Polisler kavgayı ayırmak için havaya ateş açıp, biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Polislerin gelmesiyle biten kavga da 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar, Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

DHA