Gündem Asistan doktorların eylemi sonuç verdi

Asistan doktorların eylemi sonuç verdi

Paylaş
Asistan doktorların eylemi sonuç verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesindeki asistan hekimlerin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la görüştüğü, "hekimlerin taleplerinin haklı olduğunun benimsendiği ve bunların karşılanmasının kararlaştırıldığı" bildirildi.

İzmir Tabip Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan’da asistan hekimler öncülüğünde DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde başlatılan iş bırakma eyleminin sona erdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Eylem süresince acil, kanser gibi özellikli hastaların bakımında bir aksama olmadığı, servis ve yoğun bakımlarda hasta hizmetlerinin sürdüğü, sadece acil sağlık hizmeti ihtiyacı olmayan, poliklinik ve cerrahi hastaların işlemlerinin ertelendiği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dün akşam saatlerinde DEÜ Rektörü Prof Dr Mehmet Füzün’ün çağrısı ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu eylemi gerçekleştiren asistan hekim temsilcilerini dinlemiştir. Bu toplantıya, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer ve İzmir Tabip Odası Asistan Hekim Komisyonu’ndan Dr. Gülen Gül Niflioğlu, Dr. Anıl Tanburoğlu ile Dr. Özgür Niflioğlu katılmıştır. Ayrıca toplantıda İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan’ın yanı sarı DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Eyüp Hazan da bulunmuştur.

Haberin Devamı

Bu toplantıda asistan hekimlerin eylemlerine gerekçe olan talepleri değerlendirilmiş ve toplantı sonunda tüm taleplerin haklı olduğu benimsenmiş ve karşılanması kararlaştırılmıştır. Asistan hekimlerimizin katkıları ile bu kazanımların aynı zamanda tüm sağlık çalışanları için de geçerli olması sağlanmıştır. Bu olumlu ve anlamlı sonucu önemsiyor ve hekimlik ortamımızda kalıcı olmasını diliyoruz."

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 Nisan Cuma günü "iş bırakma" eylemi başlatan asistan hekimler, "asistanların çalışma saatlerinin resmi olarak açıklanması, nöbet sonrası izin hakkı, esnek mesai saatlerine son verilmesi, asistan ücretlendirilmesinde bir ay önce ödenmiş ücretlerden yapılan kesintinin iade edilmesi ve bundan sonraki tüm ödemelerde bu bazal değerin altına düşülmemesini" talep ediyordu.