Gündem Aşiyan-Bebek’te deniz kıyısına kazıklar çakıldı, halk isyan etti!

Aşiyan-Bebek’te deniz kıyısına kazıklar çakıldı, halk isyan etti!

Paylaş
Aşiyan-Bebek’te deniz kıyısına kazıklar çakıldı, halk isyan etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Aşiyan önü balık tutma iskeleleri ve yürüyüş yolu düzenleme projesi Bebek Koyu’nun içlerine doğru ilerliyor. Vatandaşlar ise çalışmalara Bebek semtini denizden biraz daha uzaklaştıracağı ve tarihi dokuyu bozacağı gerekçesiyle tepki gösteriyor

İstanbul Bebek- Aşiyan Kazıklı sahil yolu projesi tüm hızıyla sürüyor. Projede 143 araçlık otoparkın yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yolları ile amatör balıkçılar için balık tutma iskeleleri bulunuyor. Daha önce 2007 yılında da kazıklar üzerinde genişletilen sahil bandında yapılan ikinci genişletme çalışmalarıyla Bebek sahiline ek kazıklı yol gelmiş olacak.


KAZIK ÇAKMA İŞLEMİ BEBEK KOYUNUN İÇİNE DOĞRU DEVAM EDİYOR


İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan Aşiyan önü Balık tutma iskeleleri ve yürüyüş yolu düzenleme projesi kapsamında denize kazıklar çakılmaya devam ediliyor. Projenin Rumeli Hisarı önündeki bölümü tamamlanırken, üzerinde kazık çakan vincin bulunduğu duba Bebek Koyu’nun içlerine doğru ilerliyor.



DAHA ÖNCEDE KAZIK ÇAKILARAK GENİŞLETİLMİŞTİ


Proje kapsamında 143 araçlık bir otopark yer alıyor. Bunun yanında kazıkların üzerine yapılacak platformlarda bisiklet ve koşu-yürüyüş parkurları yer alacak. Aynı bölgede 2007 yılında da bir çalışma yapılarak sahil yolu denize genişletilmişti. Yeni genişletme çalışmaları Bebek semtini denizden biraz daha uzaklaştıracağı ve tarihi dokuyu bozacağı gerekçesiyle semt sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.


Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı, ağaçlar işaretlendi




Bebek Aşiyan'da şair Orhan Veli Kanık’ın satırlarının hayat bulduğu Aşiyan Parkı, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı için saç levhalarla çevrilmiş, parkın içindeki ve sahil yolunun hemen yanında yer alan ağaçlar kırmızı renkle işaretlenmişti.