Sağlık Aşk acısı hipnozla diner mi?

Aşk acısı hipnozla diner mi?

Paylaş
Aşk acısı hipnozla diner mi?

Aldatılma, eşinden ya da sevgilisinden ayrılma gibi durumlar sonrası rahatlamak isteyenlere hipnoz seansları uygulanabiliyor

Psikolog Şahin Uçar aldatılma, eşinden ya da sevgilisinden ayrılma gibi durumlar sonrası kendisine başvuranlara rahatlayabilmeleri için hipnoz seansları uyguluyor.

Haberin Devamı

Uçar, 2003 yılından itibaren bazı üniversitelerin düzenlediği hipnoz eğitimlerine katılarak kendisini bu alanda geliştirdiğini söyledi. Hipnozla ilgili 2005 yılında gerçekleştirilen bir kongreye katıldığını aktaran Uçar "Bu kongrede ’Aşk Acısında Hipnoz’ başlıklı bir bildiri sundum. Bu bildirinin içeriğinde, aldatılmış bir kadın danışanımın yaşadığı zorluklar vardı. Kendini aldatılmış, kandırılmış ve değersiz hissettiğini gözlemledim. Hipnoterapinin bu konuda nasıl bir işlev görebileceği üzerinde fikir yürüttüm ve hipnozla bu kadına aldatılma sonrası acı veren duygularını nötralize etmek için birtakım yöntemler uyguladım" diye konuştu.

Kendisine aynı psikolojik sıkıntıyla başvurup seanslarına katılanların da rahatladığını ifade eden Uçar, insanların hipnozdan geçmişte yaşadıklarını unutturması ya da zihninden sildirmesi gibi beklentileri olduğunu dile getirdi. Bunun sadece filmlerde olabileceğini vurgulayan Uçar "İnsanların zihninden bir şeyleri silmek veya unutturmak pek mümkün değildir" dedi.

Haberin Devamı

HİPNOZ KİMLERE YAPILABİLİR?

Hipnozun sınav kaygısı, tırnak yeme alışkanlığı, depresif duygu bozuklukları gibi durumlarda kullanılabileceğini bildiren Uçar, hatta bu yöntemle bir cerrahın anestezi yapmadan hastasının ameliyatını gerçekleştirebileceğini belirtti. Uçar, söz konusu yöntemin filmlerde olduğu gibi sadece köstekli bir saatle uygulanmadığına değinerek şunları kaydetti:

"Hipnozu uygulayan kişinin kendine özgü belirlediği yöntemler vardır. Hipnozu uygulama şekli, o kişinin kendini yetkin hissettiği yöntemlerle yapılabilir. Bu kimi zaman gözlerine bakarak gözle tespit, sözle telkin şeklinde olabileceği gibi başka yöntemler de kullanılabilir. Bunun birçok yöntemi vardır. Hipnoz, zihinsel engeli olmayan ve ağır ruhsal sorun yaşamamış her bireye uygulanabilir. Hipnozun etkileri bireyden bireye de farklılık gösterebilir."

AA