Dünya Aşk Geçidi değil 'ölüm geçidi'

Aşk Geçidi değil 'ölüm geçidi'

Paylaş
Aşk Geçidi değil 'ölüm geçidi'

Almanya'da düzenlenen müzik festivalinde yaşanan izdiham çok büyük bir facia yaşattı

Almanya’da düzenlenen müzik festivali Love Parade'de (Aşk Geçidi) çok büyük bir facia yaşandı.

Tekno müzik festivali Love Parade'in yapılacağı alana giden tünellerden birinde çıkan panikte 19 kişi ezilerek can verirken 340 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Polis, genelde bu tür dans ve müzik festivallerine tüm Avrupa’dan gençlerin rağbet ettiğini kaydederken, Avrupa’da ender sayılabilecek bu trajedinin kurbanları arasında yabancı uyrukluların olup olmadığını belirtmedi.

Organizatörler, facianın, 1,4 milyon kişinin katıldığı, eski bir tren garında yapılan festivalin alanına girişte kullanılan tünellerden birinde yaşandığını, paniğin ardından binlerce kişinin 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki tünelde mahsur kaldığını belirttiler.



Alman DAPD ajansının haberinde, paniğin, yetkililerin, binlerce kişinin festival alanına girmesini engellemeye çalışması üzerine çıktığı bildirildi. Polisin, faciayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

ALMAN POLİSİ: UYARMIŞTIK

Alman Polis Sendikası (DPolG) Başkanı Rainer Wendt ise, Duisburg kentinin "Aşk Geçidi" için uygun olmadığı yönünde bir yıl önce uyarıda bulunduklarını söyledi. Wendt, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Duisburg’un böyle bir etkinliğin düzenlenmesi için çok dar ve küçük olduğunu belirterek, "Duisburg’un ’Love Parade’ için uygun olmadığı yönünde bir yıl önce uyarıda bulunduk" dedi.

Aynı durumun 2009 yılında Bochum’da da söz konusu olduğunu, Bochum’da güvenlik endişelerinin dikkate alındığını ifade eden Wendt, bunun Duisburg’da yapılmadığını kaydetti.

Olayın çıkmasından dolayı kentin Belediye Başkanı Adolf Sauerland ve organizatörleri suçlayan Wendt, katılımcı sayısının yüksek olduğu bu tür etkinliklerde tahmin edilemeyen durumların ortaya çıktığını, özellikle alkol ve uyuşturucunun rol oynadığı durumda güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini ifade etti.

Bochum’un eski emniyet müdürü Thomas Wenner ise Duisburg Belediye başkanı, kent yöneticileri ile organizatörler hakkında suç duyurusunda bulunacağını, böyle bir etkinliğin Bochum ve Duisburg gibi kentlerinde yapılamayacağını kaydetti.

Haberin Devamı