Türkiye (Son Dakika) Aşk gemisi zehirledi: 2 ölü

Aşk gemisi zehirledi: 2 ölü

Paylaş
Aşk gemisi zehirledi: 2 ölü

1980'li yıllarda büyük bir ilgiyle izlenen 'Aşk Gemisi'nin çekildiği 'Quail Cruises' de zehirlenme faciası yaşandı. Parçalanmak için İzmir'in Aliağa ilçesine getirilen geminin makine dairesine su boşaltmak için giren 8 işçi, su tahliye pompasının egzozundan çıkan dumandan zehirlendi

Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesisine geçen hafta getirilen ve 1980’li yıllara damgasını vuran ’Aşk Gemisi’ adlı televizyon dizisinin sahnesi olarak kullanılan ’Quail Cruises’ adlı kruvaziyer gemisi, yolculuk sırasında fırtına nedeniyle hasar gördü ve makine dairesinde su birikti.

Haberin Devamı

Suyu boşaltmak için bugün saat 12.00 sıralarında işçiler, Ahmet Acet, Yunus Yeşilkaya, Osman Ay, Nuri Çetin, Durmuş Özdemir, Bekir Dinler, Doğan Balcı ve Davut Özdemir makine dairesine indi.

İşçiler, su tahliye pompasını çalıştırıp suyu boşaltmaya başladı. Bu sırada mazotla çalışan pompanın egzozundan çıkan duman, 8 işçiyi zehirledi. Fenalaşan işçiler, diğer işçilerden yardım istedi. Makine dairesinden çıkartılan işçiler, ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

2’Sİ YOLDA ÖLDÜ

İşçilerden Doğan Balcı ile Davut Özdemir’in kalbinin durduğu tespit edildi. Müdahalelere rağmen iki işçinin kalbi çalıştırılamadı. Zehirlenen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer işçilerden Ahmet Acet’in Ege Üniversitesi’ne, Nuri Çetin’in ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Diğer 4 işçinin ise durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

DHA