Esra Karayel Aşk hak ettiğine inanana gelir
HABERİ PAYLAŞ

Aşk hak ettiğine inanana gelir

Haberin Devamı

Rumuz: Aşk

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Aşk hak ettiğine inanana gelir

Soru: Esra Hanım istediğim aşkı nasıl bulacağım? Birileri giriyor hayatıma. Aşık olduğumu sanıyorum. Her şey güzel başlıyor. Ama sonra hiç bana uygun olmadığını görüyorum. Bu hep böyle mi olacak? Kimden çok etkilendiysem hep sorun yaşadım.

Cevap: Sevgili okurum sevgi, aşk ve ilişkilere dair olumsuz düşüncelerini fark etmekle ilk adımı atacağız. Eğer tatmin edici bir ilişki arıyorsan bu kişinin sahip olmasını istediğin bütün özelliklerinin listesini yap. Bu liste uzun boylu ya da güzel ve sevimli gibi özelliklerin ötesine geçsin. Listeni gözden geçir ve karşı tarafta olmasını istediğin özelliklerin kaçı sende var? İlişkide neyi hak ettiğini düşünüyorsun buna cevap ver. Yukarıda ifade ettiğin ‘bu hep mi böyle olacak’ ifadesini kullanmamanı tavsiye ederim. Eğer bir şeyi elde edemeyeceğin duygusundan hareket edersen bu ‘hak etmiyorum’ düşüncesini destekler. Bana sevgi, evlilik, bağlılık konularında neye inandığının bir listesini gönder. Değiştirmen gereken olumsuz inançlarını görelim ve birlikte değiştirelim.



Rumuz: Son

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Hayat duygularımızı bize yansıtır

Soru: Esra Hanım ilişkim biteli üç ay oluyor. Ve çok kötü hissediyorum. Mutsuzum. Geri dönmem de mümkün değil. Hayatımda biri olsun istiyorum. Ne yapmam lazım. Nasıl yeni birini hayatıma sokacağım?

Cevap: Değerli okurum, yeni bir ilişkiye başlamak için önce eski ilişkileri temizlemek gerekir. Sen şuan henüz yeni bir ilişkiye başlamak için hazır değilsin. Hayat içimizde yaşadığımız duyguları bize yansıtır. İçindeki kırgınlık, öfke yerini sevgiye bırakınca doğru insanı kendine çekeceksin. Bir ilişkinin sonu çoğunlukla acı bir dönemdir. Genellikle kusurlu bir tarafımız olduğunu düşünür ve umutsuzluğa kapılırız. Ancak bu doğru değildir. İlişkiler aslında öğrenme deneyimlerimizdir. Ayrılığın getirdiği acıdan kaçmamalıyız. Acını yaşa ve kendini suçlama. Hayatında birini yalnız kalmamak için istiyorsan yanlış yoldasın. Yalnızca birisiyle birlikte olmak için ilişki yaşarsan asla tatmin edici bir hayata sahip olmazsın.



Rumuz: Adam olmak

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Her şey olması gereken zamanda

Soru: Esra Hanım merhaba. Ben 22 yaşındayım ve içinden çıkamadığım bir yol var. Hattatlık ve ressamlık yapıyorum. Üniversiteyi bıraktım. İki sene önce resim kabiliyetimi gördüm. Keşke dedim Allah bana bu yeteneği lisede çıkartsaydı diye ama kader işte. Sorum şu; ben bir yola gireceğim biliyorum. Askerim ocak ayında geliyorum. Memur veya bir başka meslek değil iç mimar veya güzel sanatlar okuyup bir yerlere gelmek istiyorum. Bunun için bile o kadar çok amalarım var ki. Ailem, maddiyat, birazda askerliğin verdiği stresle sanırım kafayı yiyeceğim bana yardımcı olur musunuz? Adam olmak istiyorum ailemin gözünde. Bir kere sarılarak yaptığım şeyin gururunu onların yüzünde göreyim istiyorum.

Cevap: Sevgili okurum kalbinin sesini dinle ve sevdiğin işi seç. Başarı yaptığımız işi sevgiyle, tutkuyla yaptığımızda gelir. Ailen senin mutluluğunu gördüğü zaman mutlu olur. Hem çalışıp hem de okuyabilirsin. Gelince iç mimar ya da güzel sanatlarla ilgili bölümlerin akşam eğitimde okuyabilirsin. Sen gönülden istersen hiçbir şey engel değil. Lütfen olumlu düşün. Şuan ailenden evinden uzak olmak düşüncelerini olumsuz etkilemiş olabilir. Ancak bu geçici bir durum. Allah her şeyi olması gereken zamanda çıkarır. Ne mutlu ki böyle bir yeteneğin var ve fark ettin. Buna odaklan. Adam olmak sevgi saygı dolu, vicdan sahibi, mutlu olmakla ve mutlu etmekle olur. Üniversite tahsili de önemli tabi ki. Ancak adam olmak için yeterli değil.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder