Mehmet Coşkundeniz Aşk için şansınız henüz bitmedi
HABERİ PAYLAŞ

Aşk için şansınız henüz bitmedi

Haberin Devamı

İlişkiniz kötüye gittiğinde “Amaaaan inceldiği yerden kopsun” diyenlerden değilseniz, kurtarmak için çaba göstereceksiniz demektir. Peki ne yapacaksınız? İşte size kötü giden ilişkiyi kurtarmak için bir kılavuz...

1-SORUNU TEŞHİS ET

İlişkilerde çiftlerin en büyük hatası, var olan problemleri görmezden gelmeleridir. Sanki böyle yaparlarsa, o problem hiç olmamış gibi yaşayacaklar. Oysa gerçek öyle değildir ve sorun teşhis edilmekte gecikilirse artık tedavisi de imkansız hale gelir. Bir sorun olduğunu anladığın an bunu gündeme getirmelisin. Bu sorunu konuşmak için gerekli ortamı sağlamalısın.

2-HEMEN TEDAVİYE BAŞLA

Sorununuz ortada dağ gibi duruyor. O zaman hiç vakit kaybetmeden çözüm için adım atmalısın. Tabii dikkatli adımlar olmalı bunlar. Örneğin; yapıcı konuşmalarla olaya yaklaşmalısın. Sorunu konuşmaya başladığınızda sevgilini suçlamamalısın. Eleştiride bulunacaksan bile bunu yumuşak sözcüklerle yapmalısın. Kırıcı olmaktan, küçümseyici kelimelerden kaçınmalısın.

3-TEK HAKLI VAR: İLİŞKİNİZ

Çiftlerin yaptığı en büyük hata, sorunları konuşurken haklı-haksız tartışmasına girmektir. Kendini haklı çıkarsan ne olacak ki? İlişkiniz bittikten sonra haklı olmanın bir önemi olmayacaktır. İyisi mi sorunun ortaya çıkış sebebini bulmaya çalışırken haklı-haksız arayışından vazgeç. Üstlik bu arayış seni asıl sorundan uzaklaştıracak, ego kavgasına itecektir.

4-SORUNUN TARAFISIN

Sorunun bir parçası sensin. Senden kaynaklanmasa bile sensin. Çünkü bu ilişkinin bir tarafında sen varsın. Çiftlerin bir başka hatası da problemlerini konuşurken farklı kimliklere bürünmeleridir. Bunu bir çeşit savunma mekanizması gibi algılamaktadırlar. Oysa bu durum onların soruna yabancılaşmalarına neden olmakta ve çözümü çok zorlaştırmaktadır.

5-SONUCU İYİ BELİRLE

Bu sorunu çözüp ilişkine devam ederek mi mutlu olacaksın yoksa yoluna onsuz devam ederek mi? Bu kararı vermeden harekete geçmen doğru değil. Aslolan senin mutluluğundur. Sen mutlu değilsen bu ilişkide kimsenin mutlu olması mümkün değildir. Bencil olma ama kendini düşün. Sırf onu mutlu etmek için ilişkiyi sürdürme. Hem zaten mutluluğu amaç edindiysen çözülmeyecek sorun yoktur.

6-SEKS İLAÇ GİBİDİR

Seks çiftler arasındaki en mükemmel duygu alışverişidir. Sevgilinin sana yaklaşmasını aranızda sorunlar var diye engelleme. Belki de aşkla bir sevişme sonrasında sorunu konuşmak için ortam doğacak ve neticesinde siz yataktan o sorundan kurtulmuş şekilde kalkacaksınız. Üstelik seks isteği reddedilen insanların özgüvenlerini kaybettiklerini de hiçbir zaman unutma.

7-EN ÖNEMLİ KİŞİ SEVGİLİN

Her ne olursa olsun, hayatındaki en önemli kişinin sevgilin olduğunu ona göster. İnsanların bunu hissetmeye ihtiyacı vardır. Onu önemsersen, sorunu da önemser ve çözmek için gayret sarf edersin. Senin gayret sarf ediyor olman da sevgilini motive eder. Sendeki çabayı gördükçe o da çaba gösterir. Yani onu hiçbir zaman boşvermeyeceksin, bir kenara atmayacaksın.

8-AMA SENDEN ÖNEMLİ DEĞİL

Önemse ama abartma. Başka hiç kimse yokmuş gibi davranma. Onu hayatının odak noktası haline getirip, onun etrafında dönen gezegen olma. Kendine, öz benliğine, yaşamına sahip çık. Onsuz zaman geçir, başkalarıyla aktivitelerde bulun. Bunları yaparken onun güvenine zarar verecek hareketlerden kaçın. Biliyorum zor bir dengedir ama tutturman şart.

9-ROMEO YA DA JULIET OL

İlişkinizin başındaki romantik günleri yeniden canlandırabilirsin. Romantizmin büyüsü çiftleri her zaman kaplar. Alınacak bir çiçek, çıkılacak bir yemek, yapılacak bir dans, sorunlarınızın çözümünde sihirli bir etki sağlayacaktır. “Aman canım şimdi sırası mı, aramız zaten kötü” deme. İşte o kötü noktayı ortadan kaldırmak için romantizmden faydalanıyorsun zaten.

10-OLMUYORSA ÖLMEZSİN

Her şeyi yaptın, yapıcı davrandın, iletişim kurdun, romantizmden faydalandın, seksi ihmal etmedin, konuştun, sorunu masaya yatırdın ama olmadı mı? Öyleyse sizi bir arada tutan bağ ne yazık ki kopmuş demektir. Zorlamanın da alemi yok. Yeniden sevebileceğini, yeniden sevilebileceğini, yeniden mutlu bir ilişki kurabileceğini unutma. Kimse aşk acısından ölmüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder