Gündem Aşk köprüsü 'Maya'

Aşk köprüsü 'Maya'

Paylaş
Aşk köprüsü 'Maya'

Sandra Morell adlı İspanyol, Avrupa Birliği'nin 'Köprüler Oluşturmak' projesiyle Antalya'ya gelip gönüllü çalıştı. Genç kız ile Antalya'da tanıştığı Sami Kükrer birbirine aşık oldu

İspanyol Sandra Morell farklı bir kültürü tanımak istiyordu. Bu nedenle Türkiye’yi çok merak ediyordu. Sandra, Avrupa Birliği’nin ‘Köprüler Oluşturmak’ projesini öğrenince Türkiye’ye gelmek için başvurdu.

Proje kapsamında Antalya’ya gönderilen Sandra, Akdeniz Üniversitesi’nin Erasmus ofisinde bir yıl ücret almadan gönüllü çalıştı. (Erasmus: Avrupa Birliği Öğrenci Değişim Programı.)

Aşka inanmıyordu

Sandra çalışması sırasında Akdeniz Üniversitesi’nde turizm öğrenimi gören, Erasmus öğrencisi Sami Kükrer ile tanıştı. Gençler birbirini görür görmez aşık oldu.

Oysa Sandra daha önce aşka inanmıyordu. Sami, Sandra’yı İzmir’e götürüp ailesiyle tanıştırdı. Sandra’nın ailesi de Antalya’ya gelip Sami’yle tanıştı. Antalya’da birlikte yaşayan çift müjdeyi almakta gecikmedi.

Sandra hamileydi. Çiftin kızı 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İspanya’da doğdu. Sami Kükrer kızının doğumunda bulunmak için üniversitedeki sınavlarına girmeyip İspanya’ya gitti. Aşk bebeğine ‘Maya’ adı verildi.

Maya çok lisan bilecek

Sandra’nın ana dili İspanyolca, Sami’nin ana dili Türkçe. Sevgililer birbiriyle İngilizce anlaşıyor. Maya’ya bildikleri tüm dilleri öğretmeyi düşünüyorlar.

‘Köprüler Oluşturmak’ projesiyle aşkı bulup anne olan Sandra, İspanya ve Türkiye arasında mekik dokuyor.

Sandra ve Sami “İki ülke arasındaki gerçek köprüyü aşkımızın meyvesi Maya kurdu” diyor.

Fatma ÜNAL-Bekir BEKTAŞ/AA

2