Gündem Aşk Sokağı'nda eş aradılar

Aşk Sokağı'nda eş aradılar

Paylaş
Aşk Sokağı'nda eş aradılar

Çanakkale'nin Muratlar köyündeki geleneksel günde gençler 1 kilometrelik sokakta tur atıp evlenecek eş aradı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünde düzenlenen köy hayrına damgasını yine Aşk Sokağı vurdu. Bayramiç ve çevre ilçelerden gelen 7 bin kişi köy hayrında buluştu. Gençler ise evlenecekleri eşi bulmak için 1 kilometre uzunluğundaki `Aşk Sokağı'nda yürüdü.

Haberin Devamı

Bayramiç'e 25 kilometre uzaklıktaki Muratlar Köyü'nde her yıl mayıs ayında yapılan geleneksel hayır yemeği ve Aşk Sokağı buluşması bu yıl 7 bin kişinin katılımıyla bir kez daha gerçekleşti. Bolluk ve bereket dileği ve çevre köylerle kaynaşma amacıyla düzenlenen hayırda mevlit okundu, dualar edildi. Hazırlanan 140 kazan keşkek konuklara ikram edildi.

3 BİN 500 GENÇ KIZ VE DELİKANLI

Evlenme çağındaki 3 bin 500'e yakın genç kız ve delikanlı ise Aşk Sokağı'nda yürüyerek gönüllerinin sultanını aradı. Bayramiç'in yanı sıra çevre ilçeler Çan, Ezine, Biga, Yenice ve köylerinden gelen gençler, mesire yerinden başlayıp ormana uzanan 1 kilometrelik Aşk Sokağı'nda kendilerine uygun eş bulmak için saatlerce tur attı.

Bayramiç'in Söğütgediği Köyü'nde yaşayan 23 yaşındaki Sevilay Ekinci, 3 yıldır Aşk Sokağı'nda gönlünün prensini aradığını, ancak bir türlü bulamadığını söyledi. Bu yıl da öğle saatlerine kadar Aşk Sokağı'nda yürüyen Sevilay Ekici, kendine uygun bir eş adayı bulamayınca umutları bir başka bahara kaldı.

TANIŞTILAR, ANLAŞTILAR

Haberin Devamı

Muratlar Köyü'nde yaşayan 21 yaşındaki Gonca Korkmaz ile Bayramiç ilçe merkezinden 23 yaşındaki Osman Tezcan ise bu yıl Aşk Sokağı'nın şanslı isimleri oldu. Burada yürürken birbirlerini görüp beğenen çift ardından tanıştı. Çift, bir süre flört ederek birbirlerini daha iyi tanıdıktan sonra önce nişan, ardından da düğün yapmayı planladıklarını söyledi.

Aşk Sokağı, önceki yıllarda burada tanışıp daha sonra evlenen çiftlere, çocuklarına ve torunlarına da ev sahipliği yaptı. Evli çiftler, önceki yıllarda tanıştıkları sokağa gelerek anılarını tazeledi.

Fatih DALDAL /BAYRAMİÇ, (DHA)