Selin Çakar Aşk ve Mavi şaşırttı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Aşk ve Mavi şaşırttı mı?

Haberin Devamı

Aşk ve Mavi’nin tanıtımlarını izleyip de Emrah için seçilen kadın başrolün Burcu Kıratlı olduğunu gördüğümde ne yalan söyleyeyim ‘yok artık’ demiştim. Sebebi ise iki isim arasındaki yaş farkıydı. Malum Emrah 45, Burcu ise henüz 27 yaşında. Aslında Emrah’ın başrolde olacağı bir dizinin çekileceğini ilk duyduğumdadaha çok merak ettiğim Emrah’tan nasıl bir karakter yaratacaklarıydı. Hani bir umut belki ters köşe oluruz dedim ama yok, olmadık.

İlk bölümü izlerken takım elbiseli, kösele ayakkabılı Emrah’ı görünce beklediğimizin çok da dışında bir şey gelmeyeceğini anladım. Oysa saçları az daha uzun olup, yanlarındaki kırlar da dursaymış ve daha spor bir görünüm kazandırılıp doğu-batı sentezi bir karakter yaratılsaymış belki Emrah’ın yüzündeki fondöten şöleni bu kadar gözümüzü tırmalamazdı. Yüzündeki fondöten bembeyaz, saçındaki boya simsiyahtı. Daha doğal bir görüntü tercih edilmeliydi çünkü tüm bu çabaya rağmen Burcu yanında çok genç kalmıştı.

Gelelim hikayeye; garanti bir konu seçilmiş. Töre, intikam, kan davası ve tüm bu kötülüklerin ortasında yeşeren bir imkansız aşk hikayesi. Sahip olduğumuz seyirci profilinde her daim izlenecek bir kurgudur bu. Beni bile deli gibi Asmalı Konak izlediğim zamanlara götürmeyi başardı. Her an yan konağın kapısından Seymen ve Bahar çıkacakmış gibi hissettim. Kapadokya’ya aşık bir insan olarak, orada çekilmiş her iş benim gözümde güzelleşiyor.

Kadroya Işıl Yücesoy, Kenan Bal gibi iki usta ismi, bir de mizah yönü kuvvetli Birgül Ulusoy’u ekleyince dizinin izlenmemek için hiçbir sebebi kalmıyor.

Sonuç olarak Aşk ve Mavi bu sezon kanalının yüzünü güldürür.

Bana Sevmeyi Anlat derdini anlatamadı

Fox’ta yayınlanan Bana Sevmeyi Anlat’ın gününü değiştirmişler. Pazartesi’ye almışlar. Yazık etmişler. Belli ki çıkışa doğru götürüyorlar diziyi.

Peki ne oldu da dizi bize sevmeyi anlatamadı. Bana kalırsa hikaye hızlı koşup çabuk yoruldu. Her şey bir anda oldu. Leyla Haşmet’le tanıştı, Haşmet ona aşık oldu, evlenmeye karar verdiler, Leyla vazgeçti, Alper’le kaçtı ve Alper’e aşık oldu. Ve işin garip yanı bütün bunlar neredeyse bir bölümde oldu.

Benim takıldığım bir diğer nokta ise ‘Haşmet’ karakterine tüm kötü özelliklerin yüklenerek karakterin daha en başında bir alternatif olmasının engellenmesi oldu. Eğer o adamı oraya baş karakterlerden biri olarak koyuyorsan o adamdan ‘saf kötü’ yaratmayacaksın. Gelin görün ki bizim izlediğimiz Haşmet’te her türlü kötülük mevcut. Sizce Haşmet, Leyla’nın gözünde Alper’e alternatif olabilir mi? Olamaz. Olamadı da...

Ayrıca henüz kimse kimseyi sevemedi ki bize sevmeyi anlatsınlar. Tüm hikayenin içinde birbirine gerçekten bir şeyler hisseden iki kişi var; onlar da Ezgi ve Engin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder