Dünya Aşka nükleer veda

Aşka nükleer veda

Paylaş
Aşka nükleer veda

Japonya'daki nükleer kriz sonrası, Türkiye dahil birçok ülke vatandaşlarına ülkeyi terk etme çağrısı yaptı. Bulut Ayhan ve Japon eşi Mika Sasaki de bu yüzden ayrılmak zorunda kaldı

Japonya’yı bir hafta önce vuran 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide hasar gören Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızıntıyla ilgili tehlike seviyesi bugün resmi olarak 4'ten 5'e çıkarıldı.

Haberin Devamı

Türkiye dahil birçok ülke hafta başından bu yana vatandaşlarına radyasyona maruz kalmamaları için ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunuyordu. Binlerce kişi uçaklara binip Japonya’dan ayrılırken, havaalanları duygusal olaylara sahne oldu.

Bazı ailelerde eşler ve çocuklar birbirinden ayrılmak zorunda kaldı. Özellikle eşlerin bir tanesinin Japon olduğu aileler ayrılık acısını en derinden hissedenler oldu.

BULUT VE MİKA GÖRENLERİ AĞLATTI

Bu ailelerden bir tanesi de Bulut Ayhan-Mika Sasaki çifti… Türk vatandaşı olan Ayhan ve Sasaki’nin Narita Uluslararası Havaalanı’ndaki gözü yaşlı vedaları görenlerin de yüreğini sızlattı.

Çift kontrol noktalarıyla uçağa biniş noktasını ayıran cam duvarın önünde telefonlara konuştukları sırada Reuters haber ajansı muhabirinin kamerasına takıldı. Sasaki, Ayhan’ın radyasyona maruz kalmamak için ülkeyi terk ettiğini, kendisinin ise ailesini yalnız bırakmamak için Japonya’da kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Haberin Devamı