Siyaset Asker dayanışması
Paylaş
Asker dayanışması

Tutuklanan askerlerin maaşlarının üçte ikisi kesiliyor. Dayanışma içine giren askerlerin aralarında topladıkları paralarla tutuklu meslektaşlarına destek olduğu öğrenildi

AİLELER SIKINTIDA

Ergenekon, Balyoz, Kafes ve Amirallere Suikast soruşturmaları sonrası açılan davalarda çok sayıda muvazzaf (halen görevde olan) asker tutuklanmıştı. Yasa gereği tutuklanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının maaşının üçte ikisi kesiliyor.

Bu tür davalardaki avukatlık ücretinin yüksekliği ve maaş kesintisi nedeniyle asker ailelerinin sıkıntıya girdiği öğrenildi. ‘Balyoz’ operasyonunda tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, “Biz kendi sıkıntımızı unuttuk, tutuklanan subayların durumuna üzülüyoruz.

Tutuklandıkları için maaşları kesiliyor, üniversite sınavlarına hazırlanan çocuklarının kurs ücretini ödeyemez hale geliyorlar. Parasızlık yüzünden avukat bile tutamıyorlar” demişti.

PARA TOPLUYORLAR

Tutuklu ya da tutuksuz yargılanan subayların maddi yönden büyük sıkıntıya düşmeleri nedeniyle otomobil ve evlerini satmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Salim Dervişoğlu, tutuklanan subaylar için kendi aralarında para topladıklarını belirtti.

Gönüllülük esasına göre toplanan paralarla tutuklu subayların çocuklarının okul ve kurs giderleri karşılanırken, avukatlık ücretleri de ödenmeye çalışılıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da “Bunun için vakıf kurmayı düşünüyoruz” demesi konuyu yeni bir aşamaya getirdi.

Haberin Devamı