Siyaset Asker şaşırttı
Paylaş
Asker şaşırttı

Bu yılki Yüksek Askeri Şura, terfi ve atama krizleriyle tarihe geçmişti. Silahlı Kuvvetler'de ilk kez basına kapalı bir devir teslim töreni yapıldığı ortaya çıktı

ÖZEL ATANMIŞTI

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura’da 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesi bekleniyordu. Ancak hükümet ‘İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın hazırlanması emrini verdiği öne sürülen Orgeneral Iğsız’ın atanmasına karşı çıkmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için ikinci isim olarak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık gündeme gelmişti.

Orgeneral Işık, sürpriz bir kararla emekliliğini istemişti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı’na da geleceğin Genelkurmay Başkanı gözüyle bakılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel atanmıştı.

SİTEDEN ÖĞRENİLDİ

Gözler, Jandarma’daki devir-teslime çevrilmişti. Hükümetin, askeri teamüllere müdahale etmesine tepki gösterip emekliliğini isteyen Atila Işık’ın devir-teslim töreninde neler söyleyeceği merakla beklenirken dün şaşırtan bir gelişme yaşandı. Jandarma Genel Komutanlığı’nda devir-teslim töreninin önceki gün yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan dünkü bilgi notunda, “Jandarma Genel Komutanlığı Komuta Devir Teslim Töreni 11 Ağustos 2010 tarihinde yapılmış, Orgeneral Necdet Özel Jandarma Genel Komutanlığı emir komutasını devralmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi. Sitede devir teslimle ilgili fotoğraflar da yer aldı.