Siyaset Asker sessizliğe alıştı
Paylaş
Asker sessizliğe alıştı

2. Ordu ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın ardından 3. Ordu Komutanlığı'nda da devir teslim sessizce yapıldı

YAŞ’TAN SONRA OLDU

Son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na (KKK) getirilecek isim üzerinde hükümetle asker arasında yaşanan atama krizi, askerlerin devir teslim törenlerine şekil değişikliği olarak yansıdı.

Daha önce basına açık kalabalık törenlerde, etkili konuşmalar yaparak veda eden komutanlar, artık görevlerini sessiz sedasız devrediyor.

İNTERNETTEN ÖĞRENDİK

İlk devir teslim 2. Ordu Komutanlığı’nda yapılmıştı. Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Orgeneral Necdet Özel görevini, 10 Ağustos’ta basına kapalı düzenlenen törende, orgeneralliğe terfi ettirilen eski Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Servet Yörük’e devretmişti.

Devir teslim, Genelkurmay’ın internet sitesine bir gün sonra konulan fotoğraftan anlaşılmıştı. Orgeneral Özel, ertesi gün de yine basına kapalı bir törenle Jandarma Genel Komutanlığı görevini emekliye ayrılan Orgeneral Atila Işık’tan devralmıştı. Kamuoyu, devir teslimden 12 Ağustos’ta haberdar olmuştu.

SON TÖREN 3. ORDU’DA

Basına kapalı devir teslimlerden sonuncusunun ise bundan tam bir hafta önce yani 13 Ağustos Cuma günü Erzincan’daki 3. Ordu Komutanlığı’nda yapıldığı ortaya çıktı.

Ankara’ya EDOK Komutanlığı’na atanan Orgeneral Saldıray Berk 3. Ordu Komutanlığı görevini orgeneralliğe yükselen Korgeneral Yalçın Ataman’a devretti.

Törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir başta olmak üzere hiçbir sivil görevlinin davet edilmediği öğrenildi. Törene Genelkurmay Başkanlığı’na atanan Orgeneral Işık Koşaner’in de katıldığı bildirildi.

GÖZLER İKİ TÖRENDE

Tüm gelişmeler üzerine gözler Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’ndaki devir teslim törenlerine ve atama krizinin ardından komutanların konuşmalarında verecekleri mesajlara çevrildi.

Genelkurmay’daki törene ilişkin davetiyeler bu hafta içinde gönderilmişti.

2

Haberin Devamı