Gündem Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'nden açıklama

Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'nden açıklama

Paylaş
Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'nden açıklama

Askerî Yüksek İdare Mahkemesi'nden açıklama

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Genel Sekreterliği, “Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla TSK'dan ihraç edilen personelin AYİM'e yapacağı başvuruların reddedilmesi talimatı verildiği” iddiasıyla ilgili, “Genelkurmay Başkanlığınca mahkemeye herhangi bir talimat verilmesi söz konusu olmadığı gibi, mahkemenin de herhangi bir kurum ya da merciiden talimat almasının asla söz konusu olamayacağını” bildirdi.

Haberin Devamı

AYİM Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, “Genelkurmay Başkanlığı tarafından; YAŞ kararlarıyla TSK'dan ihraç edilen askeri personelin AYİM'e yapacağı başvuruların reddedilmesi talimatı verildiği” iddiasında bulunulduğu anımsatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Kamuoyu nezdindeki güvenilirliğini özellikle hukukun üstünlüğüne duyduğu saygıdan alan Genelkurmay Başkanlığınca, mahkememize herhangi bir talimat verilmesi söz konusu olmadığı gibi, AYİM'in de herhangi bir kurum veya merciiden talimat alması asla söz konusu olamaz. AYİM, anayasadan aldığı yetki ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce Türk milleti adına; 'Mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı' esaslarına göre karar vermeye devam edecektir. Maksatlı olduğu değerlendirilen söz konusu haberlerin gerçek dışı olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberin Devamı