Gündem Askeri ambulans kaza yaptı

Askeri ambulans kaza yaptı

Paylaş
Askeri ambulans kaza yaptı

Tekirdağ'da kontrolden çıkan askeri ambulans bariyerlere çarptı. Kazada ameliyat olması için GATA'ya götürülen 22 yaşındaki er Alaattin Yalçın ağır yaralandı

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli er Alaattin Yalçın ameliyat edilmek üzere Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevk edildi.

Yalçın’ı hastaneye götürmek için adı açıklanmayan ambulans sürücüsü ile araç komutanı ‘533010' plakalı askeri ambulansla yola koyuldu. Ancak hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düştüğü Tekirdağ'da buz tutan Altınova Köprüsü üzerinde direksiyon kontrolünü yitiren ve kaymaya başlayan ambulans kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı.

Kaza sonrası sedyede yatan er Yalçın savrularak başını çarptı. Kafasından aldığı darbelerle ağır yaralanan Yalçın, ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İç kanamanın olduğu ve kafa tasında kırıkların olduğu saptanan Er Yalçın'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.

Adı açıklanmayan şoför ve araç komutanını durumunu iyi olduğu açıklandı. Kazadan sonra buzlanan yola belediye ekipleri tuz attı. Yarım saat araç trafiğine kapanan yol ambulansın kaldırılması ardından tekrar trafiğe açıldı.

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ (DHA)