Gündem Askeri birliğe sızma girişiminde bulunan PKK'lılara operasyon

Askeri birliğe sızma girişiminde bulunan PKK'lılara operasyon

Paylaş
Askeri birliğe sızma girişiminde bulunan PKK'lılara operasyon

Tunceli'de dün akşam saatlerinde kalabalık bir PKK'lı grup, Tunceli il merkezi yakınlarındaki askeri birliğe sızma girişiminde bulundu

Askerlerin karşılık vermesiyle PKK’lılar kaçarken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Bugün öğle saatlerinde ise Tunceli ile Pülümür arasında tespit edilen 2 ayrı PKK’lı grubun bulunduğu yerler kobra helikopterleri tarafından bombalandı.

Tunceli’de dün akşam saat 18.30 sularında il merkezi yakınlarında Kurispi bölgesinde 4’ncü Komando Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu Bayraktepe Bölgesi ormanlık alanda sızmaları ve saldırıları önlemek amacıyla bulunan askeri birliğe kalabalık PKK’lı grup tarafından saldırı düzenlenmek istendi. Askerler, uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırıya, anında karşılık verdi.

4’ncü Komando Tugayı’na bağlı birliklerle sızma girişiminde bulunan PKK’lılar arasındaki çatışma yaklaşık 20 dakika sürdü. PKK’lılar, karanlıktan yararlanıp bölgeden kaçarken, etkisiz hale getirilmesi için havadan çok sayıda birlik bölgeye sevk edildi. 2 kobra helikopteri de PKK’lıların kaçış yollarını yoğun şekilde bombaladı.

Sızma girişiminden sonra sabah saatlerinde kirpi tipi zırhlı araçlar ile Çiçekli Demirkapı ve Çalkıran bölgelerine sevk edilen özel eğitimli birlik ile bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çalkıran bölgesinde tespit edilen PKK’lı grup ile çatışmaların yaşandığı belirtildi. Çatışmalarda ölen yada yaralanan olmadığı öğrenildi.

EYLEM HAZIRLIĞI YAPAN 2 GRUP TESPİT EDİLDİ


Saat 16.00 sularında Tunceli ile Pülümür ilçesi arasındaki Kutuderesi Vadisi ve Pülümür Vadisi içinde 2 ayrı PKK’lı grup tespit edildi. PKK’lıların bulunduğu dağlık ve ormanlık alanın etrafındaki hakim tepelere anında helikopterler ile özel eğitimli birlik gönderildi. Bölgeye gelen 4 kobra helikopteri PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun şekilde bombardıman altına aldı. Pülümür Vadisi içine indirilen komando birliklerinin operasyonu devam ederken karadan da operasyon bölgesine birlikler sevk ediliyor.

Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)