Gündem Askeri uçağın mucize 'düşüşü'

Askeri uçağın mucize 'düşüşü'

Paylaş
Askeri uçağın mucize 'düşüşü'

İki pilot köye düşmeye başlayan uçağı, büyük çaba sonucu gövde üzerinde bir mandalina bahçesine indirmeyi başardı

İzmir'in Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan kalkan eğitim uçağı, Menemen"in Emiralem bölgesinde eğitim uçuşu sırasında arızalandı. İki pilot köye düşmeye başlayan uçağı, büyük çaba sonucu gövde üzerinde bir mandalina bahçesine indirmeyi başardı. İki pilot hafif yaralı kurtarıldı.

Haberin Devamı

Eğitim amacıyla Çiğli Hava Üssü'nden kalkan SF-260-D tipi askeri eğitim uçağı, saat 13.40"da Menemen ilçesi Emiralem Beldesi Görece Köyü semalarında arızalandı. Bölgede uçuş yapan iki eğitim uçağından biri köyün üzerine düşmeye başlarken, uçaktaki Öğretmen Pilot Yüzbaşı Sezai Demirel ve Teğmen pilot Burak Sinan Yorulmaz büyük çabayla uçağı köy dışına yönlendirdi. İki asker pilot uçağı bir zeytinliğin yanında mandalina bahçesine gövde üzerine indirmeyi başardı.

Uçak hasar görürken, iki pilot çevreden yetişen köylüler tarafından hafif yaralı olarak uçaktan çıkarıldı. Bu arada Çiğli Hava Üssü'nden gelen bir helikopter pilotları alarak İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi.

Haberin Devamı

İki askerin de durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİR PARÇA KOPMUŞ

Bu arada olayın görgü tanığı köylülerden Halil Fidan, "Bir ses duyunca havaya baktık. İki uçak vardı. Uçaklardan birinden bir parçanın koptuğunu ve uçakla birlikte düşmeye başladığını gördük. Diğer uçak ikisinin çevresinde dönüyordu. Uçak ve parça köye düşecekti. Pilotlar müdahale ederek uçağı köyün 1.5 kilometre uzağına mandalina bahçesine gövde üzerine indirmeyi başardı. Koşturup yardım ettik. Durumları iyiydi" dedi.

KANADIN BİRİ KOPUK

Gazeteciler gövde üzerine inen uçağın yanına gittiklerinde bir kanadının yarısının kırık olduğunu gördü. Havada kopan parçanın kanat olduğu sanılırken, pilotların bu şekilde uçağı parçalamadan yere indirmesinin mucize olduğu belirtildi.

Bu arada uçağın "Akrabosi ve eğitim uçağı" olarak 1990 yılında İtalya'da imal edildiği, bir yıl sonra da Türk Hava Kuvvetleri'ne katıldığı öğrenildi. Uçuş anında iki kişinin içinde bulunduğu uçağın dört kişi de alabildiği, fırlatma koltuğunun ise olmadığı kaydedildi.

Turaç TOP- Taylan YILDIRIM/ İZMİR (DHA)