Gündem Askerimizin gemisi yakıtsız mı kalıyor?

Askerimizin gemisi yakıtsız mı kalıyor?

Paylaş
Askerimizin gemisi yakıtsız mı kalıyor?

Poyrazköy davasının dünkü duruşmasında hakimle tutuklu sanık Albay Ali Türkşen arasında ilginç bir diyalog geçti

Ergenekon operasyonu çerçevesinde İstanbul Poyrazköy’deki SAT (Sualtı Taarruz) Komutanlığı’na bağlı arazide mühimmat bulunmuştu. Aralarında 1996’da Kardak’a çıkan çıkan SAT komandolarının tim komutanı Albay Ali Türkşen’in de bulunduğu 11’i tutuklu 89 askere dava açılmıştı.

Haberin Devamı

‘Amirallere Suikast’ ve ‘Kafes’ davaları ile birleştirilen davada önceki gün savunmasını yapan Albay Ali Türkşen “Kardak’a gidecek SAT komandolarını taşıyan botun benzini yoktu. Burada yargılanan Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe’nin kredi kartıyla benzin alıp Kardak’a çıktık” demişti.

‘Asker kumanyasız mı?’ Dün görülen duruşmada Hakim Mehmet Karababa “Kardak krizinde benzin parasını cebinizden verdiğinizi, peynir ekmeği kendi paranızla aldığınızı söylediniz. Askerimizin gemisi yakıtsız mı kalıyor?

Asker kumanyasız mı bekliyor?

Biz Türk ordusunu her zaman mükemmel biliyoruz. Bu kadar önemli bir olayda bu aksaklığı anlayamadım. Bunu kişisel olarak merak ettiğim için soruyorum” dedi.

‘O para hesaba yattı’

Haberin Devamı

Bunun üzerine Albay Ali Türkşen “Türkiye ile Yunistan’dan bahsediyoruz. İki taraf kapıştı mı savaş olur. Bu aksaklık değil. Biz evimizde oturuken arayıp ’Göreve gidiyorsunuz’ dediler. Acele olarak hareket ettik. 50 yıldır ilk defa SAT Komutanlığı uçakla operasyona gitti. Pilot patlama riski nedeniyle uçağa benzin almadı. Bodrum’a gittiğimizde benzin getirtebileceğimiz en yakın yer Aksaz Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’ydı. Fakat sürekli ‘Daha adaya çıkmadınız mı?’ diye soruyorlardı. Bekleyecek zamanımız yoktu. Çözümü böyle bulduk. Zaten 2 gün sonra o para arkadaşımızın hesabına yattı” diye cevap verdi.