Gündem Askeriyede 'şaka kurşunu' ağır yaraladı

Askeriyede 'şaka kurşunu' ağır yaraladı

Paylaş
Askeriyede 'şaka kurşunu' ağır yaraladı

Askeriyede 'şaka kurşunu' ağır yaraladı

Şırnak ile Cizre arasında bulunan İkizce Köyü'ndeki İkizce Jandarma Taburu'na dışarıdan bir şeyler alması için çağrılan 12 yaşındaki Ahmet Acar bir askerin tüfeğinden çıkan bir kurşunla vurularak ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Cudi Dağı eteklerinde bulunan kömür madenleri yakınlarındaki İkizce Köyü'ndeki İkizce Jandarma Taburu'nda görevli olan ve henüz adı açıklanmayan bir asker, Ahmet Acar'ı yanına çağırarak, para verip, dışardan bir şeyler aldırmak istedi. Asker ile Ahmet Acar şakalaşmaya başladı. Bu sırada askerin elindeki tüfek kazaen ateş aldığı ve Ahmet Acar göğsünden vuruldu.

Ağır yaralanan Ahmet Acar, askeri yetkililer tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, çocuğun yakınları taburun önünde toplandı. Kısa süren gerginlikten sonra olayın kaza sonucu yaşandığının anlatılması üzerine toplananlar sakinleşti.

Göğsünden yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Ahmet Acar’ın helikopterle Diyarbakır’a kaldırılacağı belirtildi. Olayla ilgili askeri yetkililer soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Ercan KALAY/ŞIRNAK, (DHA)