Gündem Askerler yol kesip düğüne katıldı

Askerler yol kesip düğüne katıldı

Paylaş
Askerler yol kesip düğüne katıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Yeşiltaş köyü'nde yaşayan 2 kardeş aynı gün evlenmenin mutlulğunu yaşadı

Bu mutluluğa askerler de ortak oldu. Yüksekova İlçesi’ne yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve bugüne kadar bir çok defa çatışma haberleri ile gündeme gelen Yeşiltaş Köyü’de bu kez çifte mutluluk yaşandı.

Haberin Devamı

Yeşiltaş Köyü’nden Ercan Çoruh, Yüksekova’da yaşayan Hüsna Genç ile kardeşi Sinan Çoruh ise aynı köyde yaşayan akrabası Begihan Çoruh ile evlendi. Yılardır çatışmalarla gündemde olan Yeşiltaş köyü’ndeki bu düğüne yoğun bir katılım oldu. Düğüne, Yüksekova 7’nci Hudut Alayı Komutanı Albay Cemalettin Doğan ve 3’üncü Piyade Tümeni Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz da katıldı.

Komutanlar, zırhlı bir araçla Dağlıca köprüsünde Yüksekova’dan gelen gelin konvoyunun önünü de keserek sağdıç ve düğün sahipleriyle pazarlık yaparak bir inek sözü aldı. Komutanlar alacakları ineği de gelinlere hediye etmek istediklerini iletti. Düğüne katılarak renk katan komutanlar Doğan ve Yılmaz, yanlarına gelen çocuklarla da yakından ilgilenerek harçlık ve çeşitli hediyeler verdi.

Haberin Devamı

Komutanlar Doğan ve Yılmlaz, düğünde bir süre köylülerle birlikte sohbet ettikten sonra gelin ve damada da hediyelerini takıp köyden ayrıldı.

Köylüler mutluluklarına ortak olan komutanlara teşekkür etti.

DHA