Siyaset Askerleri pasta kurtardı
Paylaş
Askerleri pasta kurtardı

Kozmik odalarda arama yapan Hakim Kadir Kayan'ı takip ettiği ileri sürülen sivil giyimli askerler, alışverişten döndüklerini pasta ve kuruyemişler sayesinde kanıtladı

ANKARA’DA TAKİP GERİLİMİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırladıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki subayın bağlı olduğu Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odalarda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan arama yapmıştı.

Kadir Kayan yılbaşı günü kendisini iki aracın takip ettiğini ihbar etmişti. Durdurulan iki araçtan 7 sivil asker çıkmıştı.

KOMUTANIN EVİNE ALIŞVERİŞ

Merkez Komutanlığı’na götürülen askerlerin serbest bırakılma süreci şöyle gelişti: Araçlardan biri Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yeğit’in konutuna tahsisliydi.

Bu araçtaki üç asker konutun ihtiyaçlarını gidermek için alışverişe çıkmıştı. Askerler aldıkları pastayı, dondurmayı ve kuruyemişi ayrıca malzemelerin kasa fişlerini savcıya gösterdi.

KONUTA TAMİRATA GİDİYORLARDI

Diğer araç ise 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman’ın konutuna tahsisliydi. Bu araçta iki şoför, bir elektrikçi bir de marangoz asker vardı.

Marangoz ve elektrikçi, Mamak’taki askeri birlikten alınıp tamirat için konuta götürülüyordu. Ayrıca askerler aldıkları 3 pastayı da konuta götürüyordu. Savcı tüm bunları görünce askerleri serbest bıraktı.

Haberin Devamı