Bilim - Teknoloji Askerlik Sorgulama Sonuçlarında Yenilik
Paylaş
Askerlik Sorgulama Sonuçlarında Yenilik

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin E-Devlet projesi kapsamında başlatacağı yeni uygulama binlerce asker adayının hayatını değiştirecek. İşte yeni askerlik sorgulama sistemi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni başlatacağı uygulama sayesinde binlerce asker adayınının işlerini kolaylaştıracak. E-Devlet kapsamında geliştirilen sistem sayesinde, artık asker ve asker adayları, nereye sevk edildiklerini internet üzerinden öğrenebilecek. Normalde, yüksek rütbeli askeri personelin kullandığı bu sistem yeni dönemde, erbaşlarında erişebileceği şekilde düzenleniyor. Peki, bu sisteme nasıl ulaşacaksınız?

Haberin Devamı

Sevk bilgilerinin öğrenilmesi için, E-Devletin resmi sitesine girilmesi gerekiyor. Yeni sistem nasıl çalışıyor Buraya eklenen 'asker alma işlemleri' menüsünü kullanarak sevkin hangi birliğe yapıldığını öğrenmek mümkün olacak. İşlemi gerçekleştirmek için sistem, kullanıcıdan TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi isteyecek. Bu şifre ise 1 TL karşılığında PTT merkezlerinde satılıyor.

Mayıs 2010 celbinden sonra devreye girecek olan sistemi ayrıca elektronik imzayla da kullanmak mümkün olacak. E-Devlet hizmetlerinden faydalanmak için bu adrese tıklayabilirsiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu sistemin sadece bilgi amaçlı olduğunu, sevk işlemlerini gerçekleştirmek için yine askerlik şubelerine başvurulması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.