Siyaset Askersiz açılım zirvesi
Paylaş
Askersiz açılım zirvesi

Başbakanlık'ta dün demokratik açılım zirvesi yapıldı. Zirvede Genelkurmay Başkanlığı'ndan herhangi bir komutanın yer almaması dikkat çekti

BAŞBAKANLIK’TA TOPLANTI

Haberin Devamı

DTP’nin kapatılmasıyle başlayan olaylar hükümetin demokratik açılım projesini zora sokmuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Geri dönüş yok” dediği açılım projesi için dün Başbakanlık’ta zirve düzenlendi. Zirveye Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

MİT’TEN BİLGİ ALDI

Erdoğan zirve öncesi MİT Müsteşarı Emre Taner ile görüştü. Erdoğan’ın, zirve nedeniyle her hafta perşembe günleri görüştüğü Emre Taner ile dün bir araya geldiği öğrenildi. 4 saat süren zirveye Genelkurmay’dan herhangi bir komutanın yer almaması dikkat çekti. Eylül ayında düzenlenen açılım konulu güvenlik zirvesine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları da katılmıştı.

Haberin Devamı

ATALAY ERBİL’E GİDECEK

Başbakanlık’taki zirveden “Açılımdan taviz yok” kararı çıktığı ve ayrıntılı bilginin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın bugün yapacağı basın toplantısında verileceği bildirildi. Bu arada Beşir Atalay’ın 21-22 Aralık’ta Kuzey Irak’a gideceği açıklandı. Bakan Atalay Erbil’de Türkiye-Irak-Amerika arasında oluşturulan üçlü mekanizma toplantısına katılacak. İlk kez yapılacak toplantıda MİT de yer alacak.