Pazar Postası Aşkı bulduran kitap
Paylaş
Aşkı bulduran kitap

Bu ara herkes Demet Cengiz’in ‘tılsımlı’ kitabı ‘Aşk Seni Bulur’u okuyor. Aşkı, kadını ve özellikle de erkeği kitabın yazarına sordum. İlginç cevaplar aldım

Dilara Doğan
dilara.dogan@posta.com.tr


■ Neydi kitabınızda insanları çeken?

Büyük aşkımı da, büyük ayrılığımı da açıklıkla yazdım. Sanırım insanları yakalayan samimiyet oldu. Bir de kitabın tılsımı var. Okuyanlar aşkı buluyor.

■ Okurlar neler söylüyor?

Bu ülkede erkekler problem! Ben içimi döktüğüm için okurlar da bana döktü. Erkek okurlar da var, az da olsa. Onlar da içini döktü.



ERKEKLER KADIN OBURU

■ Aşkı bulmak mümkün mü?

İlişki bulmanız mümkündür ama aşkı bulamazsınız. Aşk hayatın ana konularından biri. Aşk çok arzulanan, çok dilenen bir şey, ancak aranınca bulunmuyor işte. Aşk gelip sizi buluyor. Aşk size istediğinizi de vermez. Ne verecekse ona razı geleceksiniz. En büyük öğretisi teslimiyet.

■ Son günlerde gündeme gelen aldatmalar için neler söyleyeceksiniz?

Genel olarak bu topraklarda ‘kadın oburu’ erkek problemi var. Erkekler sadık ve terbiyeli olmayı öğrenmeli. Bu arada kadınların hatasını da söylemek durumundayım. Birinci kadınlara söylüyorum: Aldatılıyorsunuz, çünkü hep affettiniz.

■ Erkek karşıtı bir kitap mı ‘Aşk Seni Bulur’?

Erkek karşıtı değil ama matrak bir kitap. Hem kadınların 35 yaş sonrası durumunu ortaya koyuyor hem de erkeklerin zavallı haline dikkat çekiyor.

■ Erkeklerden uzak durmak mümkün mü?

Kadın veya erkek fark etmez, yalnız da keyifli vakit geçirebilir insan. Hayatınızda bir erkek olması şart değil. Yani aşk ve ilişki güzel de buna mecbur hissetmemeli insan.



■ Kitabınızı okuyup aşk acısını atlatanlar da oluyormuş.

Ayrıldıktan sonra iyi hissetmek için reçete var. Bu yöntemler işe yarıyor. Biliyorum çünkü kendim tecrübe ettim. Ancak, aşkın acısı yoktur ayrılığın acısı vardır.

ÇOK SELFIE ÇEKEN ADAMLA OLMAZ

■ ‘Hangi adamlarla olmaz’ı da yazmışsınız...

Büyük bir ‘kadınlar kurulum’ var, hep onlara danışıyorum. Mesela çok selfie çeken adamla olmaz. WhatsApp’ta son görülmesi kapalı adamla olmaz. Analarının paşa oğullarıyla olmaz. Kendine aşık adamla olmaz. Zaten o kendini sevmekten seni sevmeye fırsat bulamaz.

■ Hangi adamlar yatakta iyi performans gösteremez?

Aşırı titiz adamdan yatakta iyi performans beklemeyin. Çok konuşan, çok yemek yiyen, iştahsız, içkiyi ağzıyla içemeyen adamdan iyi performans beklemeyin!

Haberin Devamı