Mehmet Coşkundeniz Aşkı canlı tutmanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Aşkı canlı tutmanın yolları

1- Sevdiğini mutlaka söyle. “Sen biliyorsun ya seni sevdiğimi” deme. Aşık insan sevildiğini duymak ister. Bunu binlerce kez söylesen de bıkmaz. Öyleyse sen de bıkma.

[[HAFTAYA]]

2- Söylemek yetmez, sevdiğini mutlaka göster. Sevmek sadece dilinde kalmasın, eyleme de geç. Bunu yapabilmenin en iyi yolu, sevdiğin kişiyi hayatının en öncelikli kişisi haline getirmendir. Bir başka deyişle ondan daha önemli kişi ya da şey olmamalı hayatında.

3- Onu görmek için fırsatlar yarat. İşe, güce, okula mazeret bulma. Her atlatman, her “Görüşelim” dediğinde reddetmen aranızdaki aşkı törpüleyecektir, azaltacaktır.

Haberin Devamı

4- Sürprizler yap, yaratıcılığını kullan. Klişe şeylere gerek yok. Kimse sana sürekli elinde bir buket çiçekle kapısına git demiyor. Ama “Çiçek almak da ne, bizim bunlara ihtiyacımız yok” deme. Ayda yılda bir de olsa o çiçeği al. Sürprizi çiçeğe de indirgemeyelim. Yapacak çok şeyin olmalı.

5- Onunla konuşurken yumuşak ol. En kavgalı anınızda bile sesini yükseltme. Haklı da olsan, haksız da olsan onu mutlaka dinle, söylediklerine kulak ver. Ondan sonra kendi söyleyeceklerini söyle. Tartışma bitince barış, asla küs kalma.

6- Dokunmak aşkın en güzel aktarımıdır. Her fırsatta dokun ona, elini tut, saçını okşa, beline sarıl, omuzuna yaslan. Ama mutlaka dokun. Dokunmaktan kaçarsan karşındaki insan kendisini ‘istenmeyen’ olarak görür.

7- Mutlak dürüstlük yoktur biliyorum ama olabildiğince, elinden geldiğince dürüst ol. Onun yüzünü güldürecek, hoşça vakit geçirtecek beyaz yalanların zararı yok. Hayatını etkileyecek yalanlar söyleme. Kendini olduğundan farklı tanıtma, bir gün bunun ortaya çıkacağını unutma.

8- Onun kişiliğine, yaşam biçimine, senden önceki hayatına saygı duy. O da seninkine duyacaktır böylece. Siz ancak birlikte olmaya başladığınız andan itibaren birbirinize karşı sorumlusunuz. Kimseye geçmişinin hesabını sorma çünkü seni ilgilendirmez.

9- Birlikte kaliteli zaman geçirin. Sürekli evin içinde oturarak ya da hep aynı yerlere giderek kendinizi sıkıntıya boğmayın. Yeni yerler keşfedin, birbirinize kitap okuyun, bir filmi izledikten sonra mutlaka üzerinde konuşun.

Haberin Devamı

10-Geleceğe dönük planlar yapın. Ama asla birbirinizden yapamayacağınız şeyler istemeyin. Tutamayacağınız sözleri vermekten kaçının. İlişkiye ad koymak iyidir ama bunu yapamıyorsanız akışına bırakın.

11- Başkalarının önünde asla kavga etmeyin, birbirinizi eleştirmeyin. Sevgililer birbirinin rakibi değil, tarafıdır. Birbirinizi koşulsuz desteklemelisiniz. Ancak kendi kendinize kaldığınızda sevgilinizin yanlışlarını ona söylemelisiniz ve düzeltmesini istemelisiniz.

12- Aşk ‘katlanmak’ değildir. Sevgilinizin yapmayı istemediğiniz şeyleri yaptırmasına belki bir süre katlanabilirsiniz. Ancak daha sonra mutlaka bundan sıkılacak ve yapmaktan vazgeçeceksinizdir. Bu yüzden ‘katlanmayın’, sevgilinize “Ben bunu yapmak istemiyorum” deyin.

13- Birbirinize olduğu kadar, birbirinizin ailelerine ve arkadaşlarına da saygı duyun.

14- Bir derdiniz olduğunda bunu başkalarıyla değil önce sevgilinizle paylaşın. 15Önemli bir konuda (iş, okul, sınav, vb.) mutlaka sevgilinizin görüşünü alın. Onun söylediklerini önemseyin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder