Sayım Çınar Aşkın 8 Kusuru
HABERİ PAYLAŞ

Aşkın 8 Kusuru

Aşkın herkesçe bir tanımlaması vardır. İnsan gerçekten aşık olduğunda hiç bir şey umurunda olmuyor ve karşısındakini memnun etmek için her şeyi yapabiliyor. Bu noktada da kendini daha iyi hissediyor. Aşk üzerine yazılmış kitaplar her zaman ilgimi çekmiştir. Hele de tüketim toplumunda aşkı savunan ve tekeşli olmaya çalışan çok az aşığın kaldığını düşünürsek.

8 KİŞİNİN AŞK HİKAYESİ

Aşkın 8 Kusuru

Arzum Uzun/Goa Yayınları

Aşk mıdır asıl suçlu olan, yoksa aşık mı? Aşkın karşısında verdiğimiz tepkiler nelere mal olur, bizden neler çalar? Birbirine hiç benzemeyen sekiz insanın aşkla ve yaşamla ortak savaşı, daha önce hiç denenmediği kadar sert ve etkili bir dille anlatılıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Arzum Uzun, hepimizden farklı bir açıdan bakıyor aşka; Gördüklerini ve düşündüklerini yeniden kurgulayarak tüm gerçekleri yüzümüze çarpıyor. Sarsılıyor, ancak umutsuzluğa kapılmıyoruz. Çünkü bize her fırsatta hatırlatıyor; “Bitti sandığın anda, yola her zamankinden daha güçlü devam edersin! Sen vazgeçmediğin sürece, her şeyle baş edebilirsin”. Vazgeçmiyoruz ve kahramanlarımızla birlikte eskisinden de güçlü devam ediyoruz yola.

TÜM DÜNYANIN MASALI

Oz Büyücüsü

L. Frank Baum/Kelime Yayınları

L. Frank Baum/Kelime Yayınları ‘Oz Büyücüsü’ Dünya Çocuk Edebiyatı’nda yepyeni bir dönem başlatan ve yayımlandığı 1900 yılından beri yüzlerce kez filme, oyuna ve baleye konu olan, edebiyat, kültür ve sanat dünyasında iz bırakan, etkiler yaratan bir başyapıttır. ‘Oz Büyücüsü’nün ana karakteri Dorothy, Kansas’taki küçük çiftlik evinde teyzesi, amcası ve sevgili köpeği Toto ile yaşamaktadır. Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından ilk kez 2009-2010 tiyatro sezonunda müzikli oyun olarak sahnelenen ‘Oz Büyücüsü’ şimdi Kelime Yayınları tarafından yayımlanan bir masal kitabı olarak tüm seçkin kitabevlerinin raflarında yerini aldı.

BARBAROS HAYRETTİN PORTRESİ

Padişahın Amirali Barbaros Hayreddin

Ernle Bradford Çeviren: Ahmet Fethi Yıldırım/Doğan Kitap

Kitap, dönemin donanmaları hakkında okura geniş ve doyurucu bilgiler veriyor. Hem Osmanlı hem de Haçlı donanmalarına ait savaş gemilerinin yapısı, kölelerden oluşan kürekçilerin tasviri, Türklerin İstanbul’u fethetmesiyle başlayan, denizcilik alanındaki ilerlemesi, ezeli düşmanı Andrea Doria ve Cenevizlilerle girdiği büyük mücadele, Preveze Zaferi, detaylarıyla aktarılıyor. Barbaros’un Akdeniz’deki yaşamı değiştirdiğini vurgulayan yazar Ernle Bradford, tarih kitaplarında ender yer alan kayıp bir dünyayı yeniden yaratmak için o zamanın vakanivüslerinden alıntılar yapıyor. Bu eksiksiz biyografide Bradford, Barbaros’un dikkate değer yaşamını, tarihin bu nefes kesici zamanlarının fonunda, Osmanlı İmparatorluğu ve Akdeniz’in canlı portresiyle birlikte ustaca yeniden yaratıyor.

Haberin Devamı

YARIM KALMIŞ BİR HAYAT

Hayat Dersi/Kaya Kaynar ve Dünyası

Gülten Uğurlu/Yapı Kredi Yayınları

Yapı Kredi Yayınları, Gülten Uğurlu’nun ‘Hayat Dersi/ Kaya Kaynar ve Dünyası’ adlı kitabını yayımladı. Gülten Uğurlu, Yapı Kredi Yayınları okurlarını “Yaşasaydı insanlığa katkısı büyük olurdu” dedirten, bilinmeyen bir yaşamla, entelektüel ve zeki bir gençle tanıştırıyor. 24 Temmuz 1960’ta, henüz 18 yaşındayken yaşamını yitiren Kaya Kaynar, efsanevi hoca Oya Başak’ın kardeşi, işadamı Murat Kaynar ile ‘beyin avcısı’ Şerif Kaynar’ın ağabeyi, Muhtar Kent ve Ömer Madra’nın kuzeniydi... ‘Hayat Dersi’nde, hayatı dramla sona eren Kaya’nın günlükleri, mektupları ve birbirinden ilginç hikâyeleri, yakınlarının tanıklıklarıyla sunuluyor.

Haberin Devamı

BİR SİTKOM ROMAN

Ernest, Cervo ve Biz

Çağan Dikenelli/Can Gençlik

Hemingway ve Cervantes, kendilerini birdenbire günümüz Türkiye’sinde bulurlar. Demode meziyetleri bu zamanda beş para etmediği için iki yıl kadar süründükten sonra kitapları fazla satmayan saf bir yazarı seçip ikna ederek hayatına kapağı atarlar. Bir yanda üzerinde çalıştığı kitabı, bir yanda karşısına çıkan o büyük yazarların popüler kültüre kolaylıkla uyum sağlaması, yazarımızın hayatını arapsaçına döndürür. Görevleri, yazarla karısının çocuklarına bakıp ev işlerini halletmek olan Hemingway ve Cervantes, para kazanmanın yolunu, televizyon seyrederken bulur: Dizi senaryosu yazmak! Eğlenceli bir roman okumaya ne dersiniz

TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN ÖYKÜSÜ

Yalancı Şahit

Müge İplikçi/Günışığı Kitaplığı Dizi editörü: Semih Gümüş Yayına hazırlayan:Müren Beykan

Sorun odaklı edebiyatın benzersiz bir örneğini veren Müge İplikçi, ilk gençlik romanını Köprü Kitaplar dizisi için yazdı. Toplumsal yaşamın, acıtıcı olduğu kadar güncel gerçeklerini göz önüne seren romanda yazar, Yavuz’un duvar resimleri, Evimevim’in hıçkırıkları, Savruk’un rap şarkıları ve öbür mahkûm çocuklar üzerinden acımasız bir dünyayı masumca betimliyor, çaresizlik ve kader konularını samimiyetle ele alıyor. İlk çocuk kitabı ‘Uçan Salı’yla küçük okurların da kalbini kazanan Müge İplikçi yeni kitabında mahkûm çocukları önemseyen, sağduyulu bir Türkiye umuduyla, herşeyden önce ‘Çocuklar masumdur!’ diyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder