Gündem Aşkına selam durdu

Aşkına selam durdu

Paylaş
Aşkına selam durdu

Teğmen Cumhur Akdağ, dün cenaze töreninde “Şehit oldu” dediği eşine askeri üniforması ile selam durdu

PKK’lı teröristlerin geçen perşembe Osmaniye Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda Teğmen Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ (23) yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Pınar Akdağ ölmüştü. Pınar ile Cumhur Akdağ’ın aşkı lise yıllarında başlamıştı.

Sevgililer 8 yılın ardından saldırıdan 47 gün önce, 25 Nisan’da evlenmişti. Pınar, terörle mücadelede görev yapan eşini yalnız bırakmamış, hiç tereddüt etmeden eşine destek olmak için Osmaniye’ye gitmişti.

PINAR'IN BABA ACISI

Pınar’ın işçi emeklisi babası Ahmet Ekmekçiler, kızının düğününden 10 gün sonra 5 Mayıs’da düğün borcunu ödeyemediği için bunalıma girip intihar etmişti. Pınar, İzmir’e dönüp babasını son yolculuğuna uğurlamış sonra da eşinin yanına Osmaniye’ye dönmüştü.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olan Pınar Akdağ, bir yandan dershanede Coğrafya öğretmenliği yapıyor, bir yandan da öğretmen olabilmek için 10-11 Temmuz’da yapılacak KPSS’ye hazırlanıyordu.

YARI ASKERİ TÖREN

Pınar, bugün babasının ölümünün 40’ıncı günü için okunacak mevlide katılmak için İzmir’e gelecekti. Ancak hain eller yüzünden Pınar’ın İzmir’e cenazesi geldi. Teğmen Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ için dün İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde yarı askeri tören düzenlendi.

Pınar Akdağ’ın tabutu tıpkı şehitler gibi Türk bayrağına sarıldı. Şehit cenazesinde olduğu gibi askerler saygı yürüyüşü düzenledi. Şehit cenazesinden tek farkı tabutu top arabasına konulmadı.

BAŞBUĞ VE EŞİ KATILDI

Tören bir ilk’e daha sahne oldu. Türkiye’de ilk defa Genelkurmay Başkanı, eşiyle birlikte teröre kurban giden asker eşinin cenazesine katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi Sevil Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık ve eşi Jale Işık’ın yanı sıra Ege Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç ve Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler de törene eşleriyle katıldı.

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök de törendeydi.

‘HERKESE NASİP OLMAZ’

Bugüne kadar hep eşler, şehit askerin ardından ağlardı. Bu kez bir asker, eşi için gözyaşı döktü. Törene üniformasıyla katılan Teğmen Akdağ eşi Pınar’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna selam durdu.

Cumhur Akdağ, kendisine sarılıp ağlayanları “Herkese nasip olmaz. Pınar şehit oldu” diye teselli etti. Pınar Akdağ, Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

2